Escapadă de weekend cu copiii la Domeniul Golești, Argeș

Niciun comentariu

Se anunța o duminică călduță de iarnă așa că am tot căutat optiuni unde am putea să petrecem câteva ore cu cei mici în aer liber nu foarte departe de București și unde să nu fi ajuns până acum. Așa am ajuns să mergem la Domeniul Golești din Ștefănești, județul Argeș care se află la aproximativ o oră și jumătate distanță față de capitală. 

Am citit pe internet despre ce am putea găsi la Domeniul Golești și cel mai mult ne-a încântat muzeul în aer liber care se desfășoară pe o suprafață foarte mare, deci mult spațiu pentru copii unde să alerge, să își consume energia. Ne-am gândit de asemenea că putem păstra ușor distanțarea având în vedere situația pandemică actuală. Totodată am văzut că nu există niciun fel de magazin sau restaurant în incintă așa că ne-am pregătit de acasă gustări și fructe. 

Ajunși aici am parcat vis a vis de muzeu, acum era liber dar cel mai posibil în sezon s-ar putea să fie aglomerat iar locurile de parcare să fie o problemă și ne-am îndreptat spre casa de bilete. 

Tarifele sunt următoarele: 12.5 RON /adult și 6.5 RON / copil iar programul de vizitare este:
Luni – Duminică
Vara: 09:00 - 18:00 (1 aprilie – 31 octombrie)
Iarna: 08:00 - 16:00 (1 noiembrie – 31 martie) 
Biletele se pot rezerva și online pe site-ul muzeului www.muzeulgolesti.ro

Încheind partea organizatorică să trecem zic la ce am descoperit aici și ce ne-a plăcut: 

Turnul de apărare 


Turnul de apărare sau Foișorul lui Tudor Vladimirescu cum mai este numit era folosit pentru supravegherea împrejurimilor.  Aici, Tudor Vladimirescu și - a trăit ultimele zile de libertate între 18 și 21 mai 1821. Urcând sus, în turn, veți avea o vedere panoramică asupra domeniului. 

Conacul

Piesa centrală a domeniului o reprezintă conacul, în care a stat Carol I la venirea in România. Noi l-am vizitat la final, pentru că cei mici erau prea entuziaști la început pentru a vedea muzeul în aer liber. 

Baia turcească 

Singura baie turcească din țară păstrată aproape integral impresionează și ea la fel ca și zidurile impunătoare ale domeniului. Nu am apucat să fotografiez baia efectiv pentru că cei mici se tot zbenguiau 😀. Merită să alocați mai mult timp dar cu mici spiriduși e cam totul despre ce vor ei să facă. 

Muzeul etnografic


Muzeul satului se intinde pe o suprafață impresionantă și cuprinde gospodării din zonele pomicole și viticole ale țării. De aceea muzeul se mai numește și Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești. 

Copiiilor le-a plăcut să alerge printre casele tradiționale, au descoperit cum arată un bordei, o fântână, au fost curioși să afle cum arăta o trăsură sau porțile de altă dată, mai ales cel mare. Am petrecut câteva ore bune aici și am mai fi stat daca cei mici nu ar fi obosit după vreo 3 ore. 

Expoziția de trenulețe 

Mare ne-a fost surprinderea să găsim aici o mini-expoziție de trenulețe combinată cu gospodării în miniatură care se regăseau și în muzeul din aer liber. Copiii au fost foarte încântați încât am trecut pe la expoziție și la venire și la plecare. 😀

Păunii, alte animaluțe și locul de joacă 

O familie de păuni, câteva oi, un măgăruș, câteva găini și pisicuțe i-au făcut pe cei mici mai dornici să experimenteze și să descopere. Printre căsuțele tradiționale se află și un mini loc de joacă dar copiii au fost mai încântați de tot ce era pe lângă decât de acesta, lucru care m-a bucurat 😀. 

Cam așa am petrecut noi o zi la Domeniul Golești din Ștefănești, județul Argeș. Cu siguranță vom mai reveni pentru că am mai fi stat iar dacă mergeți cu copilași mai măricei puteți cu siguranță petrece chiar și o zi întreagă aici.

Zi cu soare în suflet vă doresc! 
Booking.com

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Dragi cititori,

Aștept de la voi un comentariu referitor la articol, o idee de vacanță sau diverse sugestii, așa nu vă sfiiți să-mi transmiteți gândurile voastre :).