Cu copiii la Wegloo și la zăpadă în Azuga

Niciun comentariu


Pentru că în București nu a nins deloc până acum în această iarnă, am ales să îi ducem pe cei mici la munte să se bucure și ei de zăpadă. Am tot stat în hoteluri, cabane și am fi vrut ceva diferit așa că ne-am îndreptat atenția spre Wegloo, un ansamblu de 5 “igluri“ situat în Azuga, exact vis-a-vis de partia Sorica.

Văzusem locația de ceva timp și o vedeam potrivită mai mult pentru escapade romantice dar pentru că cei mici ne însoțesc mereu în escapade am zis să verificam dacă există totuși posibilitatea cazării cu copii iar spre încântarea noastră, dar mai ales a celor mici care când au auzit că mergem să stăm într-un iglu la zăpadă dansau prin casă și cântau de bucurie 🤣, s-a materializat. 

Ce ne-a plăcut la Wegloo și în Azuga 

➡️ Cel mai mult ne-a plăcut la Wegloo vederea din cameră asupra pârtiei, pădurii și munților. Dimineața am putut servi micul dejun sau să stam în pat privind peisajul superb de iarnă de la căldură 😀. 

➡️ Camera este spațioasă și decorată frumos, deși pe alocuri există și loc de mai bine. Cât am petrecut aici cei mici s-au putut zbengui în voie, ne-a plăcut de asemenea că fiecare iglu avea curtea sa proprie iar băiatul nostru cel mare se putea juca în siguranță acolo cu zăpadă cât cel mic dormea de exemplu. 

➡️ Deși mâncarea nu a fost variată, ne-a plăcut că ne-a fost servită în cameră iar la sosire am fost întâmpinați de o sticlă de șampanie și ceaiuri din partea casei. 

➡️ In Azuga ne-am bucurat de zăpadă, copiii au fost foarte încântați mai ales că într-una dintre cele două nopți petrecute aici a nins destul de mult. Ne-am dat cu sania, ne-am bulgărit și am construit tunele în zăpadă 😀... aaa să nu uit am făcut și pârtie 🤣. 

➡️ Am urcat cu telegondola sau cu "telecomanda maare maare" așa cum îi zicea băiețelul nostru mic, de 2 ani 😀 care de altfel ar fi vrut să se plimbe toată ziua cu ea 😀. Priveliștea de sus este superbă, fiind și prima dată când am urcat aici. 

Ce nu ne-a plăcut la Wegloo și în Azuga 

Am vorbit până acum de tot ce ne-a plăcut dar bineînțeles că au existat și câteva aspecte mai puțin plăcute. 

➡️ Opțiunile de mâncare, de la Wegloo erau foarte limitate, nu aveau disponibile ciorbe sau supe, iar ca fel principal prima grătarul cu garnituri de genul cartofi gătiți in diverse moduri și orez. Tot ca minus aș adăuga indisponibilitatea tuturor preparatelor din meniu, după ce nici acestea nu erau foarte variate. As recomanda să încercați alte restaurante din zonă deoarece nu exista nici posibilitatea livrării prin diverse aplicații. 

➡️ Noaptea, în cameră ajungea undeva la 21 de grade doar cu incalzirea prin calorifere, ceea ce nu e frig dar noi fiind cu cei mici ne simțim confortabil undeva la 23 de grade. Pentru acest lucru a trebuit să folosim aerul condiționat care era puțin zgomotos și usca foarte rau atmosfera acest lucru putând deveni incomod. Am apreciat însă că existau foarte multe surse de căldură în cameră astfel încât să te simți confortabil, erau 3 calorifere mari și două aere condiționate. 

➡️ În Azuga și nu numai, de obicei pe lângă toate pârtiile, există muuulți câini, mai bine zis dulăi, care uneori pot fi neprietenoși. De exemplu aici se luau uneori după schiorii care coborau cu viteză. Nu am avut niciun incident dar eu recunosc nu mă simt deloc confortabil în preajma multor câini.

➡️ Exista partie de săniuș specială, partia Cazacu, mai sus de partia Sorica care era doar pentru schi dar nu era nimeni acolo, doar haite de câini. Puteai trage sania totuși la baza pârtiei Sorica iar noi am găsit un delușor lângă cazare unde copiii s-au bucurat de zăpadă. 
Pentru schi partia Sorica este ideală , erau mulți pitici cu monitor care învățau să schieze și era liber, noi fiind duminică, luni și marți.

Aceasta a fost experiența noastră la Wegloo și la zăpadă în Azuga. Nouă și copiilor ne-a plăcut această cazare inedită și timpul petrecut aici de accea ne gândim să revenim și la vară să vedem cum e și ce putem face. Bineînțeles e ideală ca și escapadă romantică de cuplu pentru a sărbători iubirea dar noi ne-am distrat și așa, în patru 😀. 

Până la o nouă escapadă vă doresc să aveti zi cu soare în suflet 😀. 
Booking.com

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Dragi cititori,

Aștept de la voi un comentariu referitor la articol, o idee de vacanță sau diverse sugestii, așa nu vă sfiiți să-mi transmiteți gândurile voastre :).