Malta - Croazieră spre Comino și răsfăț la plajă la Laguna Albastră

4 comentarii

Vă spuneam că Malta oferă atât de multe că nu prea am avut timp de plajă. Am vizitat Valleta, ne-am lăsat fermecati de Grota Albastră dar o zi ne-am rezervat-o pentru Comino, unde am făcut plajă, ne-am relaxat și am înnotat într-o apă ca de cristal.

Cum ajungi în Comino din Valletta

Ca să ajungem în Comino am luat feribotul din Valletta iar in 15 minute am ajuns in Sliema. De acolo am luat bilete de la o agenție locală care se ocupă de croazierele către Comino și anume Captain Morgan - www.captainmorgan.com.mt. Biletul a costat 20 de EUR de persoană și a avut masa si băutura inclusă (bufet suedez) dar noi am preferat să nu luăm masa pe vas (bufetul s-a deschis după ce am ajuns în Comino și era destul de aglomerat) ci să ne bucurăm mai mult de plajă și de peisaj.

Am plecat în jur de ora 10.00 din Sliema și am ajuns pe la 11.00 în Comino iar până în jur de 4 fără un sfert am avut timp pentru noi.

O altă variantă ar fi fost să luăm autobuzul până la stația Cirkewwa și de acolo să ne îmbarcăm într-un ferry. Am preferat varianta de mai sus deoarece cu o zi înainte fusesem în Gozo pe același traseu și ni s-a părut destul de obositor.

Ce poți face în Comino la Laguna Albastră


Cum adică ce poti face? Plajăăăăăă, mareeee, soareeee ... tot ce trebuie pentru o zi relaxantă ..... acum depinde și de perioadă, pentru că am înteles că în sezon poate fi foarte aglomerat și nu mai este chiar așa relaxant. De aceea, vă recomand să mergeți în Malta în septembrie-octombrie deoarece clima este numai bună și nu este nici așa de aglomerat.

Revenind la Laguna Albastră puteți să vă închiriați sezlonguri acolo, știu că prețurile mi s-au părut puțin cam piperate dar nu prea ai unde să stai, în jur relieful este stancos. Lucrurile personale, bani, acte etc poți să le lași în niște seifuri contra cost.

Iar dacă sezlong ai, lucrurile de valoare sunt la adăpost nu rămâne decât să faci o bălăcealăăăăă în Marea Mediterană ce are o culoare azur superbă.

Tot atunci am făcut o mini-plimbare cu o barcă de viteză pentru a vedea împrejurimile și pentru un pic de adrenalină :).

V-am convins nu-i așa?

Booking.com

4 comentarii :

  1. Buna
    In ce an ați fost în Malta
    Și eu sunt pentru prima data și m-ar ajuta niște informații despre laguna albastra

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna. In ce perioada ati fost la Laguna Albastra? As vrea sa merg pe la jumatatea lunii octombrie si voia sa stiu cum e vremea, daca merg ambarcatiunile atunci spre Laguna.

    RăspundețiȘtergere

Dragi cititori,

Aștept de la voi un comentariu referitor la articol, o idee de vacanță sau diverse sugestii, așa nu vă sfiiți să-mi transmiteți gândurile voastre :).