Cu bebe mic în avion pentru prima data

3 comentariiV-am povestit că i-am făcut lui bebe T. pașaport, dar că nu ne hotărâsem unde să îl ducem în prima sa escapadă. Ei bine, după îndelungi căutări și discuții am ajuns la concluzia că ar fi frumos să sărbătorim 5 luni ale lui bebe T. în Cipru.

De ce am ales Cipru? Iată mai jos câteva motive:

- zborul este de aproximativ două ore, un zbor scurt având în vedere că era primul zbor al lui bebe T.
- nu mai fusesem niciodată
- temperatura în octombrie, când am fost noi este numai bună, în jur de 27-30 grade Celsius.
- am găsit un resort drăguț pe plajă aproape de Larnaca

....cam asta ne-a convins pe noi să alegem destinația.

Bine, bine ... pașaport avem, destinația am ales-o, timpul a trecut și a venit ziua zborului cu emoții cât cuprinde deși îmi propusesem să fiu relaxată ca să nu transmit starea mea copilului.

Oare o să adoarmă în avion? Dacă va plânge și va deranja toată lumea? Cum să-i distrag atenția dacă va fi morocănos? ... erau doar câteva întrebări care mi se învârteau prin minte la acel moment.

M-am echipat cu sistemul de purtare Ergobaby pe care bebe T. îl adoră și am trecut de check-in, de securitate și de pașaporte. Spre surprinderea mea bebe a fost foarte cuminte, fiind captat de tot ceea ce se întâmplă în jurul nostru.


A început îmbarcarea. Am intrat printre ultimii în avion pentru a evita să stăm cu bebe țintuiți pe scaun cât urcă ceilalți pasageri. Ne-am pus centurile (vei primi o centura specială pentru bebe pe care trebuie să o prinzi de centura ta) iar la momentul decolării am încercat să-l alăptez pe bebe pentru a nu i se înfunda urechile. Ei bine, nu a vrut iar aici m-a salvat suzeta (pe care de obicei nu o vrea decât în mașină când vrea să adoarmă).
După decolare și după ce căpitanul a stins martorul luminos pentru centuri, mi-am pus din nou sistemul de purtare Ergobaby și m-am plimbat cu bebe pe culoar până a adormit. Pfiu! ce bine! ... parcă tot avionul a răsuflat ușurat :))) să fim serioși acum, cine vrea să călătorească cu urlete de bebeluși? :)))

Bebe T. a dormit aproximativ o ora jumătate și s-a trezit puțin înainte de aterizare când a vrut să pape. Eee, acum nu credeți că a fost totul roz :))) și că nu a plâns deloc. La final, când mai era puțin și se deschideau ușile aeronavei a început să plângă mai în spate un alt bebeluș. Atât i-a trebuit lui bebe T. pentru a începe și el. Noroc că s-au deschis ușile și am ieșit afară unde s-a potolit și totul a decurs ok.Deci primul zbor cu avionul al lui bebe T. a decurs ok.

Despre cel de-al doilea zbor, adică cel de întoarcere nu mai pot spune chiar același lucru deși am folosit aceeași rețetă. Zborul a fost mai târziu iar bebe a fost mai morocănos și nu a dormit decât jumătate de oră în avion. În jur erau foarte mulți copii micuți, până în doi ani care i-au făcut poftă de plâns :))). Cu toate că durata zborului a fost aceeași timpul s-a scurs mult mai greu...parcă a durat dublu.

Ce am învațat după primul zbor cu bebe mic:

- poți lua gratuit în avion căruciorul copilului dacă se strânge într-o singură bucată (pentru landou, scoică plătești suplimentar) și o geantă suplimentară pentru bebe care poate conține inclusiv mancare; asta cel puțin la WizzAir.

- e bine să intru printre ultimii în avion pentru a nu sta cu bebe într-un spațiu strâmt mult timp

- sistemul de purtare Ergobaby m-a ajutat enorm în aeroport, în avion dar și în vacanță

- e bine ca orele de zbor să coincidă pe cât posibil cu orele de somn ale lui bebe T. sau cel puțin să fie în prima parte a zilei când nu e așa obosit și morocănos

- dacă bebe nu vrea să sugă la aterizare sau decolare e bine să am o suzetă pentru a nu i se înfunda urechile.

- să am la îndemână jucării noi sau cu care bebe nu s-a jucat în ultima perioadă

- să fiu cât mai relaxată și calmă (sau cel puțin să încerc :)))

- să îmi schimb locul in avion dacă sunt copii care vor plânge prin preajmă :)) asta dacă pot...altfel, vom avea concert :))).

Cam așa a decurs pentru noi primul zbor cu bebe. Vă ținem la curent cu următoarele :P.

3 comentarii :

  1. Bine ati venit in grupul calatorilor cu cei mici :)
    Felicitari si la cat mai multe drumuri impreuna, numai cu surprize placute!

    RăspundețiȘtergere
  2. Asteptam si primul zbor intercontinental :)

    RăspundețiȘtergere

Dragi cititori,

Aștept de la voi un comentariu referitor la articol, o idee de vacanță sau diverse sugestii, așa nu vă sfiiți să-mi transmiteți gândurile voastre :).