Cu bebe de 3 săptămâni la drum cu mașina

Un comentariu


V-am povestit despre escapadele mele din perioada de sarcina; a trecut timpul iar în luna mai a venit pe lume bebe T, micuțul nostru. 

Ne-am propus de la început să îl scoatem pe bebe afară încă din primele zile, neonatologul spunându-ne că putem să îl plimbăm treptat de la ieșirea din maternitate. Iată deci care au fost plimbările cu mașina ale lui bebe T și cam ce bagaj ne-a fost necesar:

1. Prima plimbare cu mașina bineînțeles că a făcut-o la plecarea din maternitate la doar 3 zile de la naștere. E adevărat că a durat doar vreo 15-20 de minute dar a fost prima sa plimbare și a dormit tot drumul.

2. La 9 zile plănuisem o ședință foto pentru el așa că am plecat din nou la drum. Aproximativ 30 de minute a durat plimbarea cu mașina și dacă atunci când am plecat din casă bebe T a protestat ceva, cum am pornit la drum cum a adormit.

3. Am prins curaj văzând că bebe T este cuminte la drum și am plecat la 3 săptămâni de la naștere spre orașul natal, Slănic-Prahova, pentru a-l prezenta familiei. Drumul în mod normal durează în jur de o oră jumătate dar noi am făcut de această dată două ore deoarece am avut o oprire pe drum pentru a-l  alapta pe bebe.

Dacă la început plecam pentru un weekend cu o geantă micuță pentru amândoi, acum lucrurile s-au schimbat puțin. Am luat aproape toată casa după noi, mergând pe principiul mai bine să avem decât să ducem lipsă.

Lista noastră a arătat cam așa (v-am lăsat și unde puteți găsi produsele respective; majoritatea sunt achiziționate de pe emag.ro deoarece sunt foarte promți în livrare și retur dar cu siguranță le găsiți și în altă parte):

Transport

Scoica și landoul pentru cărucior Scoica ne-a fost utilă pentru transportul în mașină și deși se montează pe cadrul căruciorului am preferat să luăm și landoul pentru a-l plimba pe bebe pe afară. Am optat pentru un carucior 3 in 1 de la Venicci deoarece este printre cele mai ușoare cărucioare 3 în 1 de pe piață iar rapotul calitate/preț a fost cel mai bun pentru noi.

Husă antitranspirație

Având în vedere căldurile de afară și faptul că bebe mi se părea că transpiră în scoică i-am mai cumpărat și o husă  antitranspirație care și-a meritat toți banii deoarece am scăpat de această problemă (recunosc, am fost sceptică la început dar după utilizare m-am convins că am făcut bine că am achiziționat-o). Husa o găsiți aici.

Organizator auto

Mașina noastră nu este foarte spațioasă așa că am luat și un organizator auto pentru a ține mai ordonat tot ce aveam nevoie să am la îndemână pentru bebe: servețele, pampers, aleze etc. Gășiți aici dacă vă interesează.

Umbreluța soare

Căruciorul nostru a venit cu huse pentru insecte, pentru ploaie, pentru iarnă dar cum soarele arde foarte tare iar punând orice husă deasupra copilul s-ar fi încălzit am decis că o umbreluță care să-l apere de soare pe bebe dar să lase aerul să circule ar fi utilă așa că am achiziționat-o de aici

Consumabile și utile

În ceea ce privește consumabilele am luat cu noi suficiente scutece( noi folosim Pufies , după ce am încercat toate mărcile de pe piață), servețele umede aceeași marcă, aleze de la Happy , Bepanthen, supozitoare, Mustela pentru baiță și loțiunea lui bebe preferată Sanosan.


Am mai luat la noi termometrul de baiță, termometru și higrometru pentru temperatura și umiditatea camerei, o aerotermă (în caz de era necesar), termometru pentru bebe și trusa sa de îngrijire.

Cam așa ne-am pregatit noi pentru prima noastră plimbare cu mașina în afara Bucureștiului. Acum avem 7 săptămâni și mai avem o plecare la activ tot spre Slănic. În luna iulie plănuim o escapadă la munte pe care de abia o așteptăm. Până atunci vă dorim o zi cât mai frumoasă și plină de zâmbete!!!

Un comentariu :

  1. Noi am inceput călătoriile pe la 2 luni, cu vizite la bunici. Drumul pana acolo aprox 4h. Am inceput concediile la 3 luni si a fost minunat. Perioada în care bebe este alaptat este perfecta pentru vacante, deoarece este f usor sa fie alimentat la sursa oricand:) Dacă îți achiziționezi și un sistem ergonomic de purtare, el va dormi linistit acolo iar voi va bucurați de vacanta.

    RăspundețiȘtergere

Dragi cititori,

Aștept de la voi un comentariu referitor la articol, o idee de vacanță sau diverse sugestii, așa nu vă sfiiți să-mi transmiteți gândurile voastre :).