Escapade cu burtică în 9 luni

Niciun comentariu

Am aflat că vom deveni părinți anul trecut la început de septembrie și nu a existat bucurie mai mare atunci când s-a colorat și cea de-a doua liniuță a testului de sarcină. Nu m-am gândit nicio secundă că sarcina nu m-ar lăsa să mai călătoresc, așa că am plănuit câteva escapade pe parcursul celor 9 luni.

Am avut o sarcină ok, senzația de greață din primul trimestru m-a ținut în loc câteva săptămâni bune iar oboseala din ultimul trimestru și-a spus cuvântul spre finalul sarcinii. În rest, totul a decurs normal. Bineînțeles că înainte de fiecare escapadă am cerut acordul medicului și cel mai important: m-am simțit eu confortabil cu gândul plecării.

Consider că este vital ca tu, viitoare mămică să fii împăcată cu gândul plecării, să nu ai niciun fel de temeri privind sarcina. În caz contrar, ți-aș recomanda să rămâi acasă, deoarece călătoria și sarcina sunt influențate foarte mult de starea ta. 

Iată cum au arătat pentru noi ultimele luni traduse în escapade cu bebe în burtică:

4 săptămâni - Malta & Sicilia

Când nici nu știam că vom fi 3 am petrecut un concediu tare fain în Malta. Am vizitat Valletta, capitala Maltei, ne-am pierdut pe străduțele din Mdina, am admirat fereastra albastră din Gozo și ne-am răsfățat la plajă în Comino la Laguna Albastră. Tot atunci am descoperit o părticică din Sicilia despre care v-am povestit mai multe in articolul O zi in Sicilia - Noto, Etna și Taomina.

Malta - Gozo - Azure Window

Sicilia - Taormina

 
Sicilia - Etna

16 săptămâni - Portugalia

Am trecut de primul trimestru și am scăpat de grețurile zilnice, așa că am plănuit o escapadă în Portugalia, unde am vizitat Lisabona de la A la Z și am hoinărit prin Sintra admirând frumoasele castele.
Lisabona - Telegondola

Sintra - Quinta da Regaleira
Sintra - Parcul Monserrate

26 săptămâni - Italia

Luna februarie, care are o semnificație aparte pentru noi (este ziua soțului meu și totodată luna când am fost cerută de soție) ne-a găsit în Italia unde ne-am plimbat îndrăgostiți prin Veneția, am descoperit Verona, orașul care l-a inspirat pe Shakespeare și ne-am lăsat fermecați de Florența.

Veneția - la plimbare cu gondola
Florența - Ponte Vecchio

 
Verona - Giardino Giusti

32 săptămâni - România

Burtica se mărise considerabil, așa că la 32 de săptămâni am optat să ne răsfățăm pe Valea Doftanei la Atra. Am avut parte de un peisaj superb și am degustat preparate culinare delicioase.

Acestea au fost escapadele mele cu bebe în burtică. De acum încolo vă vom povesti despre escapadele noastre în trei.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Dragi cititori,

Aștept de la voi un comentariu referitor la articol, o idee de vacanță sau diverse sugestii, așa nu vă sfiiți să-mi transmiteți gândurile voastre :).