O plimbare prin cartierul Belém din Lisabona

Niciun comentariu

După mine cartierul Belém este cel mai frumos cartier al Lisabonei, înțesat de muzee, aerisit și verde, aflat pe malurile estuarului râului Tejo care se varsă în Oceanul Atlantic. Am petrecut în acest cartier aproape o zi și tot nu ne mai venea să plecăm de aici.

Am pornit vizita de la Palacio National da Ajuda, fostă reședință oficială a familiei regale portugheze din timpul domniei regelui Luis I.


Am luat-o pe straduțe în jos, spre râu, până la Muzeul Caleștilor unde am rămas impresionați de diversele calești regale și de ceremonie. Clădirea care adăpostește colecția se află în aripa de est a Palatului Belém și este decorată pe tavan cu diverse fresce. Biletul de intrare a fost 6 EUR iar programul de vizitare este M-D 10.00-18.00.


Am admirat de afară Palatului Belém și ne-am plimbat puțin prin micul parc din fața acestuia. Am luat masa la un restaurant tradițional de familie unde am servit o porție cu ”bacalhau” (cod) iar apoi ne-am continuat vizita prin pitorescul cartier.


Am ajuns la una dintre cele mai mari și frumoase mănăstiri portugheze, Mănăstirea Jeronimos care a fost ridicată în cinstea navigatorului Vasco da Gama. Curtea interioară este fascinantă, este înconjurată de coloane ce nu seamănă una cu cealaltă iar ochii ne-au fost acaparați de frumoasa dantelă de piatră. Prețul biletului este 10 EUR și se poate vizita zilnic de la 10.00  la 18.30.


Legate de frumoasa mănăstire se află Muzeul Național de Arheologie și Muzeul Marinei pe care nu am avut timpul necesar să le vizităm dar le-am admirat la exterior.


Am plecat mai departe spre Turnul Belém, inclus în Patrimoniul Mondial al Umanității de UNESCO ca operă de artă militară, din anul 1983, devenit un simbol al Lisabonei. Turnul se vizitează zilnic între 10.00 și 18.30 contra sumei de 6 EUR.


Am continuat plimbarea pe esplanadă, pe lângă malurile estuarului râului Tejo până la Monumentul Descoperirilor, care din păcate era în renovare. Construit dintr-un singur bloc de piatră, monumentul a fost inaugurat în 1960 pentru a comemora 500 de ani de la moartea lui Henric Navigatorul.


Vizita noastră în cartierul Belém s-a încheiat aici, în drum spre hotel am zărit din autobuz și Muzeul Electricității ce se remarcă printr-o arhitectură industrială fiind adăpostit într-o fostă centrală electrică.

Sper că te-am inspirat petru a petrece o zi în Lisabona. Urmărește-ne în continuare pentru a afla și alte destinații de vacanță!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Dragi cititori,

Aștept de la voi un comentariu referitor la articol, o idee de vacanță sau diverse sugestii, așa nu vă sfiiți să-mi transmiteți gândurile voastre :).