Malta - O plimbare prin Valletta

Un comentariu

Capitala Maltei, La Valletta, numită așa după fondatorul său Jean de la Vallette este o destinație pe care nu trebuie să o ratați dacă ajungeți în această țară.Cetatea are multe clădiri care datează din timpul Cavalerilor Maltezi și este încântătoare. Îți voi povesti în continuare cum poți ajunge aici, ce poți vizita însă, cel mai mult îți recomand să te pierzi pe ale sale străduțe, să fii atent la detalii deoarece tot timpul va exista ceva care îți va atrage atenția.

Cum se ajunge în La Valletta

Este foarte simplu să ajungi în La Valletta din orice punct al insulei, Malta fiind deservită de o rețea bine pusă la punct de autobuze. La Valetta este punctul central de unde vin și pleacă toate autobuzele.
Dacă ești în Gozo trebuie să iei feribotul și apoi din Cirkewwa autobuzul spre La Valletta. Harta de mai jos te va ajuta cu siguranță și te sfătuiesc să apelezi cu încredere la transportul în comun deoarece condițiile sunt bune, autobuzele având aer condiționat și nefiind foarte aglomerate.

Prețul unei călătorii este de 2 euro, o puteți achiziționa chiar de la sofer, însă în stațiile mari puteți să vă luați carduri de transport pentru 7 zile cu număr nelimitat de călătorii cu 21 de euro sau un card cu 12 călătorii individuale cu 15 euro. O călătorie ține 2 ore, timp în care puteți schimba mai multe autobuze.


Ce se poate vizita în La Valletta

Valetta este frumoasă în ansamblu, repet, îți recomand să te pierzi pe ale sale străduțe, să zăbovești la o terasă, să te bucuri în tihnă de oraș. Totuși nu trebuie să pierzi din vedere câteva atracții turistice importante:

1. St. John's Co-Cathedral - Catedrala Sf. Ioan 

Numită și Biserica Cavalerilor,  Catedrala Sf. Ioan din Valleta este poate cea mai impozantă și importantă biserică de aici. Stilul baroc, încărcat de detalii abundă în această biserică. Biletul de intrare este 10 euro și include audio guide.


2. Palatul Marilor Maești cu Sala Armurilor

Dominând piața palatului clădirea adăpostește o colecție împresionantă de armuri. Biletul pentru Sala Armurilor este 6 euro și include audio-guide.

3. Grădinile Upper Barakka

Trebuie să vizitezi aceste grădini frumoase care îți vor oferi o vedere frumoasă asupra celor Trei Orașe: Victoriosa, Senglea și Cospicua. Priveliștea este foarte frumoasă așa că te invit să te plimbi puțin pe aici cu ajutorul fotografiilor.

4. Grădinile Lower Barakka

Sora mai mică a grădinilor Upper Barakka , grădinile Lower Barakka sunt de dimensiuni mai mici dar foarte cochete. Pe aleile pavate vei zări cu siguranță mici sopârle iar vegetația luxuriantă îți va atrage atenția dar nu mai mult ca priveliștea asupra mării. O plimbare matinală prin ele te va încărca de energia necesară pentru o nouă zi.


5. Auberge de Castille - Adăpostul ioaniților 

Situat în cel mai înalt punct al Vallettei Adăpostul Cavalerilor Ioaniți este o clădire refăcută în stil baroc ce datează dinainte de 1740.

6. Valletta waterfront 

Puteți merge aici pentru o cină gustoasă cu fructe de mare sau iepure în stil maltez într-unul dintre restaurantele aflate chiar în port. În acest port acostează vapoare mari iar orice croazieră își poate începe traseul aici.

7. Orașul în sine 

Știu că e a treia oară când îți spun dar nu mă pot abține. Hoinărește la întâmplare pe străduțele sale înguste, afundă-te și descoperă frumusețea locului, vei fi surprins plăcut. Am încercat să surprind în fotografii farmecul locului dar nimic nu se poate compara cu experiența propriu-zisă.


8.Valletta by night

Seara, orașul se transformă. Toate magazinele se închid în jur de ora 19.00 iar în locul lor apar restaurante retrase, cu 4-5 mese aranjate romantic. Se aude muzică live iar lumina difuză înconjoară orașul. Portul e plin de luminițe iar cei mai curajoși servesc cina la înălțime, suspendați de către o macara.


9. Valletta văzută din Sliema 

O vedere frumoasă asupra Valletei o oferă Sliema, orașul vecin, unde puteți să ajungeți cu feribotul în doar 15 minute. Sliema este cunoscut pentru restaurantele, magazinele și discotecile sale dar oferă o vedere foarte frumoasă asupra capitalei Maltei.


Cam atât am avut să vă spun despre Valletta. Urmăriți-ne în continuare pentru că vor urma escapade în Mdina și Mosta, alte două orașe frumoase ale Maltei.

Zi cu zâmbet!

Un comentariu :

Dragi cititori,

Aștept de la voi un comentariu referitor la articol, o idee de vacanță sau diverse sugestii, așa nu vă sfiiți să-mi transmiteți gândurile voastre :).