Malta - Blue Grotto și templele megalitice Hagar Qim și Mandraja

Niciun comentariu

O nouă zi în Malta ne-a îndreptat curiozitatea către Grota Albastră și templele megalitice din Malta, acestea fiind în aceași parte a insulei și anume partea sudică.Înarmați cu mult entuziasm am pornit la drum de dimineață în descoperirea celor două minunății.

Cum am ajuns la Blue Grotto și templele megalitice Hagar Qim și Mandraja

Din Valletta puteți ajunge cu autobuzul 74 cam în 35-40 de minute în stația Grotto unde se află Grota Albastră. Următoarea stație, Panorama, oferă după cum observați din nume o panoramă fermecătoare asupra grotei iar pentru templele megalitice trebuie să luați același autobuz dar să coborâți la stația Hagar. Harta transportului public pentru Malta o găsiți aici, trebuie însă să vă structurați timpul în funcție de autobuz deoarece circulă din oră în oră, orarul fiind afișat în fiecare stație.

Blue Grotto

Oprirea la stația Grotto ne-a încântat de-a dreptul. Am putut contra sumei de 8 euro să luăm o bărcuță cam de 6-8 persoane și să vizităm Grota Albastră. Am fost fascinați de albastrul apei și de ferestrele către cer formate în stânci. Vă recomand să vă opriți și la stația Panorama deoarece acolo peisajul către Blue Grotto este cel mai frumos.

Plimbare cu bărcuța

Panorama

Templele megalitice Hagar Qim și Mandraja

Acest complex megalitic se spune că este mai vechi decât Piramidele Egiptene și Stonehenge din Marea Britanie, datând de mai bine de 5000 de ani. Cu forme circulare și camere în formă de trifoi, templele au fost construite cu scopul de a servi ca lăcaș de cult religios și fac parte din Patrimoniul UNESCO. Este impresionant având în vedere stadiul lumii din acea vreme.

Biletul de intrare este 10 euro și prima dată veți avea parte de o experiență 3D în care vi se va povesti când și cum au apărut templele. După, veți putea vizita primul templu, Hagar Qim iar la o distanță cam de 600 de metri îl veți regăsi pe cel de-al doilea, Mandraja.

Hagar Qim

Mandraja


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Dragi cititori,

Aștept de la voi un comentariu referitor la articol, o idee de vacanță sau diverse sugestii, așa nu vă sfiiți să-mi transmiteți gândurile voastre :).