Mereu cu gândul la vacanță

Niciun comentariu


De câte ori nu ți-a zburat gândul la concediul care se apropia cu pași repezi, de câte ori nu ai înnumărat zilele până la plecarea în vacanța mult așteptată?  Iar, dacă citești acest articol cu siguranță și acum te gândești acolo, te închipui fie pe o plajă înconjurată de palmieri , fie pe vârful unui munte sau poate preferi să decoperi o metropolă faimoasă.

La fel ca și tine îmi place să călătoresc, să descopăr destinații noi, să gust din preparatele tradiționale, să vorbesc cu oamenii locului și să iau contact cât mai mult cu viața de zi cu zi a acestora.  E drept că îmi place să mă informez înainte, să văd ce pot vizita în zona respectivă dar nu e musai să respect și planul făcut. Dacă îmi place un loc zăbovesc mai mult acolo și renunț la altele unde cred că nu mă voi simți la fel de bine.  E important să fii prezent în totalitate, nu doar să bifezi obiectivul pe lista ta, să faci o fotografie și să pleci grăbit la următorul. La început am fost prinsă și eu în acest miraj, ulterior mi-am dat seama că la final nu rămân cu nimic și mi-am schimbat modul de a călători. 

Găsește ceva care îți place și căută-l în destinația respectivă. Dacă ești iubitor de natură informeză-te ce parcuri sau rezervații sunt în zonă, dacă îți plac castelele sigur vei găsi unul prin împrejurimi, dacă ești pasionat de artă și istorie marile metropole abundă în muzee și galerii de artă; poate îți place adrenalina iar un parc de distracție sigur va fi pe gustul tău iar dacă iubești animalele o vizită la grădina zoo te va încânta cu siguranță.

Se spune că pofta vine mâncând, cam așa este și cu dorința de a călători, o dată ce ai început să călătorești te vei gândi mereu la următoarea destinație. Nu ți s-a întâmplat niciodată pe finalul unei vacanțe să te gândești la următoarea sau să-ți dorești să nu mai pleci din acel loc? Mie da, chiar de multe ori. 

Am descoperit prima dată bucuria de a călători în 2008 în prima mea escapadă internațională la Paris, orașul de care m-am îndrăgostit fără drept la replică. Mi-a plăcut extrem de mult la Versailles, unde am simțit prin fiecare por magia fântânilor muzicale și La Defense, centrul de business al Parisului care  m-a fascinat prin arhitectura modernă a clădirilor.

De atunci am căutat în fiecare an să descopăr o altă destinație. A urmat Turcia cu Chanakkale, Pamukkale și Kusadasi unde am luat prima dată contact cu lumea orientală, urmată de Spania cu Madrid și Toledo unde ”fiesta” și ”siesta” sunt vedete.

În 2011 am revăzut din nou Parisul cu aceeași încântare iar mai târziu în 2012 am rămas fascinată de Barcelona și ale sale atracții gaudiene. Grecia și plajele din Rhodes m-au relaxat vara iar țara noastră frumoasă mi-a deschis pofta de ducă și mai mult în 2013.

În 2014 câteva zile la Viena mi-au redat pozitivismul iar în 2015 totul s-a derulat pe repede înainte: am început cu Roma, am continuat cu Madrid, Segovia și Sepulveda după care am rămas de-a dreptul uimită de toată experiența din Thailanda și Singapore. Anul s-a incheiat frumos la Istanbul.

În 2016 am descoperit pentru prima dată frumoasa Val de Loire unde am poposit mai mult la Chambord și Villandry. E doar începutul, aștept nerăbdătoare să descopăr Bruxelles și romanticul Bruges și tot ce se va mai ivi.

Dacă ți-a plăcut ce ai citit și vrei să descoperi alte destinații de vacanță pe care le-am vizitat sau diverse sfaturi de călătorie te invit să dai like paginii mele de facebook Escapade In Lume sau urmărește blogul meu www.escapadeinlume.blogspot.ro .

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Dragi cititori,

Aștept de la voi un comentariu referitor la articol, o idee de vacanță sau diverse sugestii, așa nu vă sfiiți să-mi transmiteți gândurile voastre :).