Delicii turcești

Niciun comentariu

Dacă ați ajuns o singură dată în Turcia este de ajuns să vă îndrăgostiți de bucătăria acestei țări. Acest lucru am pățit și noi în decembrie anul trecut la Istanbul, unde nu am rezistat și am gustat din tot și din toate :). Felurile principale dar mai ales dulciurile sunt irezistibile iar oricât de mofturos ai fi nu ai cum să nu găsești ceva care să-ți bucure papilele gustative.


Iată ce îți propun să deguști:

Imam Bayildi

Această specialitate turcă constă în vinete umplute cu ceapă și roșii. Vinetele sunt un ingredient foarte important în bucătăria turcă, se spune chiar că bucătarii curții știau să prepare nu mai puțin de 150 de feluri cu acest ingredient.

Kebab și Köfte

Cel mai renumit preparat al turcilor care a fost preluat de către multe alte țări. Döner kebap sunt felii subțiri de carne de obicei de miel tăiată de pe bucata pusă pe grătar; Șiș kebap sunt cubulețe de carne de miel sau de pui pe frigare; Köfte sunt ca un fel de chiftele de carne tocată. Toate de obicei sunt însoțite de garnitură și salată.


Preparate din miel

Preparatele de miel sunt foarte gustoase de ți se topesc în gură așa că te invit să le guști și asta îți spune o persoană care nu mânca miel până de curând. Însoțite de o bere Efes merg de minune.


Foietaje

Baclava, cataif și multe altele expuse în vitrine frumos aranjate te îmbie să le cumperi. Servite cu un ceai (çay) sau o cafea (kahve) merg perfect într-o pauză de la vizitatul atracțiilor turistice.

Așure (Budinca lui Noe)

Legenda spune că Noe a gătit această budincă cu resturile găsite pe arcă după potop. Astăzi preparatul este delicios.Rahat

Să nu uităm renumitul rahat turcesc găsit în toate formele, toate aromele și peste tot.


V-am făcut poftă? Acum nu dați fuga la frigider, păstrați-vă până ajungeți în Turcia ;).

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Dragi cititori,

Aștept de la voi un comentariu referitor la articol, o idee de vacanță sau diverse sugestii, așa nu vă sfiiți să-mi transmiteți gândurile voastre :).