Singapore - 5 atracții pe care trebuie să le vizitezi

Niciun comentariu

Mi-am dorit de mai mult timp să ajung în Singapore, cel mai modern și nou stat și iată că anul acesta mi-am împlinit și acest vis. Nu am avut la dispoziție decât trei zile în care am încercat să vedem cât mai multe din această frumoasă metropolă, care anul acesta împlinește 50 de ani de la declararea statului.

Singapore, pare țara tuturor, poți întâlni aici foarte multe naționalități, culturi și tradiții. Este de altfel unul dintre cele mai sigure state din lume. Are ca fruct național durianul, un fruct asiatic despre care se spune ”smells like hell tastes like heaven” și anume este foarte urât mirositor dar este super delicios.

Acestea fiind spuse vă invit să trecem în revistă cinci dintre cele mai vizitate obiective turistice din Singapore, care de altfel ne-au încântat foarte tare.

I. Marina Bay 

Acest golf înconjurat de sedii de birouri, hoteluri ce străpung parcă cerul și magazine fel de fel te lasă instant cu gura căscată la propriu. Grădinile din jurul său sunt parcă nesfârșite și sunt un must to see.

Maria Bay Sands & Sky Park

Dacă ajungi la Marina Bay sigur îți va atrage atenția Marina Bay Sands, un resort imens format din trei blocuri ce are în vârf un Sky Park în formă de barcă. Atât ziua dar mai ales seara este impresionant. Adăpostește un mall, muzeu, teatre, hotel și o priveliște de neuitat asupra golfului.

Marina Bay

Gardens by the Bay

Nu ai cum să nu te pierzi în aceste grădini imense. Am pierdut aici o zi întreagă și tot nu ne-a fost de ajuns. Am vizitat cele două domuri faimoase: Flower Dome unde sunt mii și mii de specii de flori în funcție de anotimp și Cloud Forest unde veți fi surprinși de o cascadă artificială. Nu trebuie sa ratați Supertree Grove, un fel de grădini verticale care seara oferă un spectacol minunat de lumini, culoare și muzică.
Flower Dome
Gardens by the Bay - Supertree Grove
Cloud Forest

Merlion 

Singapore are ca orice oraș care se respectă un simbol și anume Merlion, un animal cu cap de leu și trup de pește ce se află vis-a-vis de Marina Sands Bay.
Merlion

II. Little India

Cum spuneam Singapore este un amalgam de culturi, tradiții și naționalități iar poporul indian ocupă un loc semnificativ aici. Little India este un cartier indian unde vei vedea un bazar tipic indian și aveți posibilitatea de a vizita temple hindu.
Little India

Templul hindu pe care l-am vizitat noi era destul de micuț dar foarte interesant. Peste tot vezi elefanți și vaci fie pictate, fie sculptate deoarece la ei sunt animale sacre. Femei îmbrăcate în sari-uri colorate și elegante vin aici să se roage. A fost curios și totodată foarte interesat pentru noi.
Little India -Templu Hindu

III. China Town

Majoritatea populației din Singapore este reprezentată de populația chineză, așa că nu avea cum să nu existe un China Town. Tot ce ți-ai putea închipui vei găsi aici și cu asta am sumarizat tot.
China Town

IV. Grădina Națională de Orhidee 

Dacă îți plac orhideele, aceste flori delicate și nobile trebuie să mergeți neapărat la Grădina Națională de Orhidee. Sute sau poate chiar mii vei întâlni aici, toate speciile posibile s-au reunit în această grădină. Vedeta este o orhidee neagră care impresionează prin rafinament.
Grădina Naționala de Orhidee

V. Grădina Zoologică

Dacă vă plac animăluțele mergeți la grădina zoologică, este cea mai mare din lume și adăpostește frumoase exemplare ce trăiesc într-un mediu natural frumos amenajat.

Toate detaliile despre grădina zoo le găsiți în articolul Singapore - în vizită la cea mai mare grădină zoologică din lume.

Grădina zoologică

Acestea au fost cele cinci atracții pe care nu trebuie să le ratați, în opinia mea, în Singapore. Dacă ți-au plăcut nu uita să dai like paginii noastre de facebook și să le povestești despre noi prietenilor tăi!

Pe curând!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Dragi cititori,

Aștept de la voi un comentariu referitor la articol, o idee de vacanță sau diverse sugestii, așa nu vă sfiiți să-mi transmiteți gândurile voastre :).