Excursie la Ayutthaya - vechea capitală thailandeză

Niciun comentariu

Una dintre excursiile pe care nu trebuie sa le ratezi dacă ajungi în Bangkok este cea de la Ayutthaya, vechea capitală a Thailandei între anii 1350 și 1767. Fie că achiziționezi excursia de la hotelul unde ești cazat sau de la altă agenție pe care o găsești, ea merită toți banii.Dacă ești curios cam cât ar costa pot să-ți spun care au fost opțiunile pe care le-am întâlnit eu:
- cu trenul 3800 thai bath (aproximativ 110 dolari)
- cu autobuzul 2600 thai bath (aproximativ 75 dolari)
- cu autobuzul și întoarcerea cu barca Grand Pearl 2100 thai bath (aproximativ 60 de dolari)

Noi am ales ultima variantă plecând de dimineață și întorcându-ne aproximativ pe la ora 17 după-amiaza, variantă pe care o să o relatez în cele ce urmează. Orice variantă ai alege, transportul, masa, intrările la obiectivele turistice dar și serviciile ghidului sunt incluse.

I. Bang Pa-In - Summer Palace - Palatul de vară al regilor Thailandei

Prima oprire este la Bang Pa-In sau palatul de vară al regilor Thailandei, o colecție de câteva clădiri regale care reflectă fascinația regelui Chulalongkorn pentru arhitectura europeană. Impresia generală presupune un amestec de stiluri: neoclasic francez, gotic victorian, chinezesc imperial și tradițional thailandez.


Încântătoarele parcuri pline de verdeață sunt amenajate în stil tipic franțuzesc, rustic englezesc sau clasic chinezesc.

Câteva dintre piesele de rezistență ale domeniului sunt:

Phra Thinang Aisawan Thippa-art

Acest pavilion, copie de fapt a Marelui Palat din Bangkok, plutește în apele unduitoare ale bazinului care împrejmuiește complexul unde poți hrăni broaștele țestoase și peștii cu ”pâine regală”. Este un simbol al arhitecturii thailandeze și un loc perfect de a surprinde imagini de vis.

Phra Thinang Wehat Chamrun

Numit și Palatul Peking, această clădire este o copie a unui monument de la Curtea Imperială din Beijing. Este un adevarat palat al dragostei ornat cu diverse motive florale, fantastice, cu obiecte din jad și porțelanuri. Înainte de a intra aici trebuie să te descalți, ca de altfel în oricare dintre temple.


Phra Thinang Warophat Phiman

Această strălucitoare construcție de cărămizi de pământ este un palat în stil european, amplasat între lac și râu. A fost contruit ca și rezidență pentru regele Chulalongkorn iar camerele sale sunt înțesate de picturi în ulei ce ilustrează diverse etape din istoria thailandeză.

HO Withun Thasana

Observatorul, construit în 1881 veghează măreț asupra împrejurimilor.


II. Orașul istoric Ayutthaya

Acest romantic oraș în ruină, înconjurat de o așezare urbană modernă, este una dintre comorile naționale ale Thailandei. Este marca puterii și a splendorii unui imperiu care a dominat Asia de Sud-Est timp de aproape 400 de ani.


Nu trebuie să ratezi sub nicio formă aici următoarele obiective:

Wat Mahathat

Cunoscut ca și Templu al Marii Relicve o mare parte din el este în ruină astfel dar trădează o dimensiune impresionantă. Vei observa aici ruinele multor temple. Cele mai ascuțite au influențe din Sri Lanka iar cele mai rotunjite din Cambodgia.

Caută neapărat capul deteriorat al lui Buddha care pare să crească  dintr-un trunchi de copac. Dacă vrei să te fotografiezi cu acesta lasă-te ușor pe vine, altfel se consideră ofensă și ți se va atrage atenția imediat.

Wat Mongkhon Bophit

În acest templu este adăpostită una dintre cele mai mari și mai profund venerate imagini ale lui Buddha.

În apropierea intrării în complex puteți să vă plimbați cu elefanții, frumos îmbrăcați în veșminte roșii alături de îndrumătorii lor.

Wat Phra Si Sanphet

Acest trio de chedi sau stupa (o formă arhitecturala în formă de clopot) reprezenta inima celui mai important complex templic din Ayutthaya.

III. Croazieră pe Chao Phraya

Pe la orele prânzului, aproximativ orele 14.00 ne-am îmbarcat la bordul modernei nave Grand Pearl pentru prânz (bufet cu multe mâncăruri tradiționale) dar și pentru a admira priveliștile de pe malurile râului Chao Phraya.

Diverse temple, micuțe sate de pescari, templele celebre din Bangkok precum Marele Palat și Wat Phra Kaeo, Wat Arun dar și diverși zgârie-nori ne-au încântat privirile de pe un mal sau de pe altul.


Ziua s-a încheiat frumos cu această croazieră relaxantă ce ne-a pregătit pentru alte incursiuni frumoase pe care urmează să vi le relatez în curând. Nu uita să dai share articolului dacă ți-a plăcut și să le spui prietenilor tăi despre noi !

Zi cu zâmbet în continuare!


Articol înscris în concursul Thailanda, Te Iubesc! organizat de KLM România, în colaborare cu Tedoo.ro și T.A.T. Balkans.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Dragi cititori,

Aștept de la voi un comentariu referitor la articol, o idee de vacanță sau diverse sugestii, așa nu vă sfiiți să-mi transmiteți gândurile voastre :).