Villaseca, Sepúlveda și Segovia - tărâmuri sălbatice, sate de munte și orășele cochete

Niciun comentariu

V-am mai povestit eu ca am mai fost la Madrid mai demult, în 2010, când am vizitat și Toledo. Anul acesta s-a ivit din nou ocazia și nu am stat prea mult pe gânduri iar într-o vineri seara ne-am îmbarcat spre destinația Madrid.

Cum nu am avut la dispoziție decât două zile ni le-am planificat asfel: o zi, sâmbată, în afara Madridului și cealaltă zi, duminică, în Madrid.

Haideți să descoperim în acest articol împrejurimile Madridului care mi-au plăcut tare mult. Pentru a ne putea opri oriunde și oricând pe drum am hotărât să închiriem o mașină. Am luat-o de vineri seara din aeroport contra sumei de 97 de eur și am returnat-o sâmbătă seara după aproximativ 350 de km parcurși. Împărțită suma la 5 persoane, câți am fost noi, am ieșit foarte bine, mai ales că în unele locuri pe care le-am vizitat nu se putea ajunge cu trenul.

Villaseca

Prima oprire a fost la Villaseca un sat de munte la poalele Parcului Natural Hoces del Río Duratón. Un sătuc cochet și îngrijit în care nu aveam cum să nu remarcăm străduțele sale pline de istorie și conservate impecabil.


Lăsăm în urmă repede Villaseca, ajungem în Parcul Natural Hoces del Río Duratón unde rămânem uimiți de peisajul din fața ochilor. Înconjurați de stânci roșiatice, arbusți răsleți și de murmurul apei din  canionul săpat de vreme, am rămas locului câteva minute.


Am pornit mai apoi pe aleile bine amenajate în cautarea vulturilor care auzisem că frecventează zona. Se vedeau răzleți, ici - colo așa că mergem mai departe spre bătrâna Biserică San Frutos ce străjuiește depărtările. Micuță, cochetă, înconjurată de arcade marcate de trecerea timpului ne-a umplut sufletul de bucurie.


La ieșirea din biserică ne ridicăm privirea spre cer și vedem mult așteptații vulturi ce roiau deasupra apei. Pui sau adulți survolau cerul sau aterizau pe strânci pentru a se ridica din nou spre cer, urmând acest ciclu la nesfârșit.  Din senin, pe apă au apărut mai mulți canotori. De sus, păreau parcă niște săgeți ce despicau luciul apei.După câteva ore petrecute aici plecăm spre următoarea destinație.

Sepúlveda

Un alt orășel frumos de munte ce se înalță pe coline, Sepúlveda din provincia Segovia, Castile y León este renumită pentru preocupările sale culturale și gastronomice (cordero - miel și cochinillo - purceluș de lapte). Restaurante micuțe, de familie, magazinele de suveniruri și străduțe înguste participă la deliciul locului. Am rămas și aici ceva vreme descoperind Plaza Mayor și admirând arhitectura zonei.Ne luăm la revedere și de la Sepúlveda și ponim spre ultima oprire pe ziua de sâmbătă: Segovia.

Segovia

Am ajuns în Segovia la orele prânzului. Știind că e faimoasă pentru purcelușul de lapte (cochinillo) și pentru că nu mai mâncasem niciodată acest preparat am hotărât să încercăm un meniu tradițional la 21 de eur: sopa castellana - supă facută din grăsimea purcelușului de lapte cu ou ; cochinillo - purceluș de lapte pe pat de cartofi; flan - cremă de zahar ars; toate acompaniate cu un vin tare și negru. Meniul a fost diferit și nu în totalitate pe gustul meu, dar asta ține de preferințele fiecaruia. Îmi place mereu să încerc mâncarea tradițională fie că o sa-mi placă, fie că nu ;) pentru că spune câte ceva despre oamenii locului și cultura lor gastronomică.


După siesta binemeritată luăm orașul la pas. Admirăm prima dată apeductul roman -  unul dintre monumentele cele mai importante păstrate din perioada romană în peninsula iberică. Construit probabil în sec.I-II d.H., apeductul aducea apa izvorului Fuenfria în oraș.


Ne pierdem pe străduțe și ajungem la catedrală. Este una din cele mai reprezentarive biserici gotice din Spania. Intrarea este ieftină, 3 eur însă fotografierea este permisă doar pe un coridor ce dă înspre curtea interioară. Am ajuns prea târziu pentru a urca sus și a admira priveliștea deasupra Segoviei.


Ajungem și la Castelul Alcázar, unde admirăm armurile vechi, armamentul și vitralii colorate. Sus din turn se admiră frumosul oraș segovian. Se spune  că acest castel a fost inspiraţia pentru castelul din Disneyland alături de Castelul Neuschwanstein. Toată distracția a fost 7 eur (castel 3 eur + urcarea în turn 4 eur).


Soarele începe să apună și e cazul să ne întoarcem la Madrid după o zi plină de emoții, vizite frumoase și momente de neuitat.
Dacă v-a inspirat povestea de astăzi vă invit să ne dați like/share pe facebook și să ne urmăriți îndeaproape.

 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Dragi cititori,

Aștept de la voi un comentariu referitor la articol, o idee de vacanță sau diverse sugestii, așa nu vă sfiiți să-mi transmiteți gândurile voastre :).