De la Piatra Arsă la Babele

Niciun comentariu

Dacă vă place muntele și vreți să faceți puțină mișcare vă recomand traseul din Bucegi de la Piatra Arsă la Babele. Traseul l-am făcut prima dată vara aceasta și mi-a plăcut foarte mult, îmi place muntele, aerul proaspăt, natura dar nu sunt o fană înflăcărată a traseelor montane foarte grele însă o plimbare lejeră este binevenită totdeauna.

După ce am ajuns cu mașina până la Piatra Arsă am luat-o încet, la pas spre Babele. Traseul șerpuiește frumos printre Jepii Mici. Lăsăm în urmă șirul de mașini ce se întinde pe câțiva kilometri și urmăm drumul bătătorit.

După o cotitură a drumului ce se vede oare?

Pe-un picior de plai,
Pe-o gură de rai,
Iată vin în cale,
Se cobor la vale,
Trei turme de miei,
Cu trei ciobănei. 

...
Miorița

Versurile se potrivesc și nu prea, pentru că nu am întâlnit decât o turmă de mioare, mânate de un ciobănaș neaoș și păzite de doi dulăi frumoși.


Mergem și iar mergem ca-n poveste iar în depărtare se vede parcă un petic de zăpadă, uitat de bătrâna iarnă.


Crucea Caraiman și stâlpii telecabinei se zăresc în depărtare. Ne apropiem din ce în ce mai mult și iată că vedem și o telecabină cum urcă iar nu la mult timp cum cealată coboară încet. De aici de sus se zărește orașul de parcă ar fi o machetă. Cerul cu nori răzleți completează acest tablou perfect.


Urcăm puțin un povârniș și dăm peste câteva floricele de munte. Încă puțin și ajungem la Babele și Sfinx. Mergând lejer cu multe opriri am făcut vreo 2 ore si ceva. Mai rămânem și pe platou în jur de o oră și apoi ne întoarcem pe alt drum la fel de pitoresc.

Chiar dacă s-a sfârșit vara, toamna a început blând așa că vă invit să profitați de vremea bună și să vă planificați cât mai multe ieșiri: la munte, într-o metropolă, în țară sau în străinătate, oriunde e frumos :).

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Dragi cititori,

Aștept de la voi un comentariu referitor la articol, o idee de vacanță sau diverse sugestii, așa nu vă sfiiți să-mi transmiteți gândurile voastre :).