De la Mahmudia la Sf Gheorghe și inapoi

2 comentarii

Vă spuneam că ne doream o altă plimare pe Dunăre după prima; de abia prinsesem gustul :) așa că am vorbit cu Nea Mitică să mergem până la Sf. Gheorghe după care să ne mai plimbe pe canale și lacuri pentru a descoperi alte minunății.

Zis și făcut! La ora 8.30 AM am fost în portul Mahmudia pentru a porni în drumeția noastră. Soarele nu ardea cu putere încă, ne-am îmbarcat și am pornit :). Barca taia frumos valurile Dunării, legănându-se agale.


Pe fiecare mal pitorescul era la el acasă, turme de văcuțe lăsate din primăvară la păscut în deltă, stuf, ambarcațiuni mici sau mari, pescari și păsări toate se conturează frumos într-un tablou parcă de Grigorescu.


După două ore și jumătate ajungem la Sf. Gheorghe și acostăm în port. Aici suntem loviți de constrastul dintre ambarcațiunile din port. Nave de 5 stele se leagănă lângă bărcuțele modeste ale pescarilor locului.


Totul este aici parcă desprins dintr-o altă lume. Ulițe bătătorite, case și pensiuni cu acoperiș din stuf, pescari ce repară năvoadele la umbră și un trocarici ce ne așteaptă să ne ducă spre mare e ce întâlnim la prima vedere. Mergem la plajă vreo două ore, apoi ne întroacem la masă la tanti Lucica, o localnică recomandată pentru mâncarea sa excepțională unde ne înfruptăm cu o ciorbă de pește urmată de o scrumbie făcută bine la grătar.


E timpul să ne întorcem, așa că lăsăm în urmă Sf Gheorghe pentru a ne afunda iar în deltă. O luăm acum pe alt traseu. Ajungem la lacul Uzlina, apoi în lacul Isacov, probabil cea mai “bătută” locație de pescuit la știuca din zonă; urmează Gorgovăț, Potcoava și Gorgova. Un spectacol maxim oferit de muulte lișițe ce dau rapid din aripi, egrete, pelicani, găinușe de baltă și muulți pescăruși ne captează instant atenția. Vedem iar nuferi albi și galbeni; dar s-a făcut destul de târziu și suntem obosiți după o zi întreagă de colindat așa că ne întorcem la hotel mulțumiți de tot ce am văzut :)


Dacă v-a plăcut și vouă nu uitați să dați share articolului :).

Pe curând!
2 comentarii :

Dragi cititori,

Aștept de la voi un comentariu referitor la articol, o idee de vacanță sau diverse sugestii, așa nu vă sfiiți să-mi transmiteți gândurile voastre :).