Grecia, Rhodes - frumoase plaje și ape de cristal

2 comentarii

Se apropie sezonul estival cu pași repezi și nu vrem să ratăm ocazia de a vă prezenta unele dintre cele mai frumoase plaje pe care le-am descoperit în Rhodos, Insula Soarelui.

Apa limpede și liniștită a Mării Mediterane sau cea agitată și învolburată a Mării Egee nu are cum să nu vă farmece și să vă facă curioși să descoperiți fiecare colțișor de plajă al insulei.

Insula are plaje nisipoase în partea estică, unde briza Marii Mediterane este placută, și plaje cu pietriș și stânci abrupte în partea vestică, unde vânturile Marii Egee ademenesc practicanți de windsurf. În vestul insulei există, însă, și excepții. Dacă îți vei închiria o mașină pentru a străbate linia de coastă, vei descoperi o mulțime de plaje ascunse printre păduri de pini sau stânci abrupte, precum Monolithos, Kremasti, Ialyssos și Ixa, ale căror peisaje îți vor taia răsuflarea. Pentru nisip fin și briza mediteraneană, în estul Rhodos se remarcă Eli Beach, Kalitea și Faliraki, Lindos și Tsampika.

Monolithos

Este un mic sat de munte în apropierea căruia se afla două plaje frumoase: Glyfada și Fourni. Ambele plaje sunt cu pietriș, iar cea mai faimoasă este Glyfada datorita condițiilor pentru practicarea sporturilor nautice, în special a scufundărilor. Plaja are pietricele mari, acoperite cu alge marine aduse aici de vânturile Marii Egee, este bine organizată cu sezlonguri, umbrele de soare, dușuri, baruri și taverne. Întreaga zonă abundă în vegetație și în obiective turistice, printre cele mai importante fiind castelul de Monolithos cu cele două capele medievale și mănăstirile din Aghios Ioannis și Aghios Georgios.


Kalitea

Este o plajă cu nisip și pietricele, situată pe coasta de est, între orașul Rhodos și Faliraki. Apa mării este extrem de curată, de mică adâncime, potrivită pentru familii cu copii mici. În Kalitea sunt disponibile multe sporturi nautice, inclusiv skijet și schi nautic, iar de-a lungul plajei găsești numeroase baruri și restaurante, precum și șezlonguri, umbrele, dușuri și toalete.

Faliraki

Este o stațiune și o plajă din nord estul insulei, la aproximativ 14 kilometri sud de orașul Rhodos. Plaja are 4 kilometri de nisip și este cu siguranță una dintre cele mai populare din Rhodos. La capătul sudic este amenajată o plaja de nudiști, cu o tavernă. Aceasta este singura plaja oficială de nudiști a insulei. Serviciile includ șezlonguri, umbrele, dușuri și toalete publice. De-a lungul plajei există baruri, cafenele, restaurante, diferite magazine turistice și centre de sporturi nautice, cu oferte de scuba diving, zbor cu parapanta, skijet, schi nautic și windsurf.


Lindos

Este un sat pitoresc situat pe coasta sud-estica a insulei și deține două plaje populare: Megali Paralia si Lindos Pallas. Megali Paralia este plaja principală din Lindos, iar numele său înseamnă „plaja mare”. Lindos Pallas este o plajă mai mică, apreciată de cei care vor liniște și mai multă intimitate. Ambele plaje au nisip fin auriu, apa este limpede și de mică adâncime, iar serviciile includ șezlonguri, umbrele și restaurante. De aici îți poți închiria caiac, hidrobiciclete și poți merge în excursii organizate pe mare, plajele fiind potrivite pentru cupluri și familii cu copii.


Tsampika

Este una dintre cele mai frumoase plaje din Rhodos, situată pe coasta estica a insulei, la aproximativ 26 de kilometri sud de Rhodos Town. Plaja a fost denumită după Mănăstirea Maicii Domnului din Tsampika, o mănăstire mică aflată pe un deal, la aproximativ 340 de metri. De la parcare și până pe plajă sunt de urcat aproximativ 297 de trepte, dar vederea asupra Golfului Tsampika merită întregul efort. Tsampika este imaginea perfectă a unei plaje de nisip și pietriș, care se întinde pe 800 de metri între promontorii muntoase. Apa este limpede și de mică adâncime, iar facilitățile plajei cuprind șezlonguri, umbrele de soare, mai multe restaurante și un mini-market. Partea sudică a plajei este populară printre nudiști, deși oficial nu le este destinată lor. Tsampika poate fi raiul cuplurilor și a familiilor cu copii, în niciun caz raiul practicanților de sporturi nautice.

Ladiko

Ladiko este o plajă mică, situată într-un golf aflat la 20 de kilometri distanță de orașul Rodos și 2 kilometri de satul Faliraki. Plaja Ladiko are un golf mic pitoresc care oferă vizitatorilor momente încântătoare sub soarele cald. Țărmul marii conține nisip fin curat iar din loc în loc sunt presărate câteva stânci micuțe. Plaja este dotată cu numeroase facilitați, precum umbrele, șezlonguri, dușuri și taverne delicioase tradiționale.

Dacă vreți să descoperiți și alte obiective turistice din Rhodes vă invităm să citiți articolul Rhodos – delfinul dintre Marea Egee și Marea Mediterană.

2 comentarii :

  1. Abia astept sa merg in Rhodos! Ieri am cumparat un sejur de pe acest site si voi fi cazata la un hotel in apropiere de Kalitea. Pare sa fie un loc de vis! Multumesc pentru informatii!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu drag, ma bucur ca v-au ajutat informatiile. Concediu placut

    RăspundețiȘtergere

Dragi cititori,

Aștept de la voi un comentariu referitor la articol, o idee de vacanță sau diverse sugestii, așa nu vă sfiiți să-mi transmiteți gândurile voastre :).