Camp Nou, FC Barcelona - MES QUE UN CLUB

Niciun comentariu


Ne întoarcem în timp ... suntem în martie 2012 la Barcelona. Pentru un pasionat de sport și cu precădere fotbal nu puteam pierde ocazia de a vizita stadionul echipei la modă în acele zile, cât și astăzi: "FC Barcelona".

Nu puteam rata ocazia de a vedea stadionul și muzeul echipei ce câștigase totul cu numai un an în urmă, să vizitez vestiarul unde se schimba cel mai bun fotbalist din lume. Nu sunt un fan catalan dar FC Barceloma este o echipă ce stârnește invidie și dorința de a înțelege sloganul "Mai mult decât un club".


Vizita am programat-o a doua zi după un meci din Champions League, un succes răsunător împotriva lui Leverkusen cu 7-1 și "una manita" dată de Leo Messi.

Prima oprire a fost în muzeul clubului unde am rămas mut în fața vitrinelor pline cu trofee, atât individuale (balonul de aur, gheata de aur) cât și de echipă ... totul culminând cu Champions League câstigată cu numai un an în urmă. De asemenea am putut vedea fotografii din istoria acestui club uimitor ... unde am putut admira un român - Gică Popescu - ridicând o cupă europeană din postura de căpitan, imagini de la începutul istoriei clubului și povestea apariției acestuia.

Când credeam că nu are ce să mă impresioneze și mai mult am părăsit muzeul și am trecut printr-un culoar spre stadion ... Aveam să mă înșel ... stadionul îți taie răsuflarea ... îți dă senzația de ... "mai mult decât un club"; la nivelul gazonului parcă auzi forfota tribunei, parcă încă se auzeau cântecele din ziua anterioară iar culoarul ce duce spre vestiare intimidează pe oricine... orice echipă vizitatoare ce intră pe acolo simte că meciul începe de la 1-0 pentru Barcelona...

După vizita stadionului plecarea ne-a călăuzit prin magazinul de suveniruri unde nu am rezistat până nu am făcut două fotografii de colecție.

Au fost cei mai bine cheltuiți 23 de euro în acel sejur.


Articol scris de Ionuț V.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Dragi cititori,

Aștept de la voi un comentariu referitor la articol, o idee de vacanță sau diverse sugestii, așa nu vă sfiiți să-mi transmiteți gândurile voastre :).