În plimbare la Zoo Băneasa

Niciun comentariu

Cum ieri a fost o zi superbă și numai bună de plimbat am plecat spre Grădina Zoologică din Băneasa să vedem dacă s-a mai îmbunătățit ceva de la ultima vizită de acum câțiva ani.

Am ajuns rapid cu autobuzul 301 și pot spune că a fost o decizie înțeleaptă pentru că oamenii stăteau și o oră în mașinile personale pentru a găsi loc de parcare în zonă sau pentru a ajunge fix cu mașina la poarta grădinii.

Am plătit 13 lei pentru un adult; 6.5 lei pentru un elev/pensionar și am intrat să descoperim animăluțele. La intrare ne-a întâmpinat o hartă mare care ne-a  arătat traseul :), aruncăm o privire și pornim.

Suntem primiți cu multă gălăgie de pelicani, ajungem la tigri leneși, continuăm cu puma și un râs jucăuș. Ajungem la cușca ursului însă nu-l vedem. Plecăm dezamăgiți mai departe și ajungem la reptilariu unde descoperim iguane, șerpi, broscuțe otrăvitoare și alte târâtoare.  La ieșire ne întâmpină un crocodil gigant care pare împietrit.


Mai departe trecem iar pe lângă cușca ursului și-l descoperim într-un colț trist. Descoperim leii. Ajungem la lup și ponei. Vis-a-vis câteva capre, mufloni, un cal, câteva zebre, căprioare, un struț, câțiva nandu și emu, un dromader și două cămile tare neîngrijite.

Ne continuăm traseul și ajungem la exotariu unde suntem asurziți de papagali, peruși și alte zburătoare dar și de un grup tare gălăgios de copilași :))).

Gata! Am bifat tot ce era pe hartă. A fost o alternativă bună de a petrece câteva ore :).

Iată și alte alternative pentru o zi sau câteva ore pe care le poți petrece în București sau în împrejurimi , în aer liber:

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Dragi cititori,

Aștept de la voi un comentariu referitor la articol, o idee de vacanță sau diverse sugestii, așa nu vă sfiiți să-mi transmiteți gândurile voastre :).