Roma - Castelul Sant'Angelo

Niciun comentariu

Continuăm seria relatărilor din Roma cu cel de-al doilea locșor care ne-a plăcut foarte mult și anume Castelul Sant'Angelo pe care l-am întâlnit de altfel acum ceva ani în relatările lui Dan Brown din cartea Ingeri și Demoni .

Aflat în Trastevere, care în traducere literală înseamnă ”peste Tibru” și este de fapt malul stâng al Romei și un cartier boem, castelul Sant'Angelo a fost reședință papală timp de 1000 de ani. Un viaduct de la Vatican permitea pontifilor să se retragă aici în situații de criză.


Grigore cel Mare i-a dat numele în 590, după ce a avut o viziune a Sf. Mihail anunțând sfârșitul epidemiei de ciumă, fapt celebrat printr-o statuie din bronz din turnul castelului, reprezentând un arhanghel cu sabie. Tot aici se află apartamente papale decorate cu fresce renascentiste pe pereți și o colecție de arme și armuri.

Din vârful castelului se poate privi Roma cu ale ei străduțe boeme dar și Vaticanul cu impozanta sa bazilică.


Pentru a ajunge la castel trebuie să treceți Tibrul pe podul Sant'Angelo unde puteți admira statuile proiectate de Bernini a zece îngeri cu simbolurile patimilor.


Vă recomand să așteptați seara pentru a vedea castelul și podul frumos luminat.


Sfaturi practice:
- site: www.castelsantangelo.com
- cost bilete:  10.5 EUR/adult
- orar: marți-duminică 9.00 - 20.00Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Dragi cititori,

Aștept de la voi un comentariu referitor la articol, o idee de vacanță sau diverse sugestii, așa nu vă sfiiți să-mi transmiteți gândurile voastre :).