Roma - bilete, costuri, recomandări

Niciun comentariu

De fiecare dată când plecăm în vacanță suntem întrebați: ”Cât ați dat pe bilete?”, ”Dar cazarea, a fost scumpă? Cât v-a costat?”, ”Cât a costat biletul la obiectivul X”, ”Mâncarea e scumpă acolo?” așa că m-am gândit să scriu un articol pe această temă.

Am împărțit costurile în câteva mari categorii pe care le voi detalia în cele ce urmează:

Biletele de avion

Biletele de avion (București - Roma - București) le-am achiziționat la sfârșit de decembrie pentru începutul lunii februarie anul acesta și au costat 608.36 RON pentru două persoane. Da, ați văzut bine. În acest preț a fost inclus și un bagaj de cală.

Ideea e că dacă urmărești companiile aeriene și nu vei merge în plin sezon, când, de altfel este și foarte aglomerat poți obține prețuri foarte bune la biletele de avion.

Pentru a verifica prețul biletelor la diverse companii puteți să folosiți site-ul www.vola.ro și fie să achiziționați biletele de la ei sau direct de la compania aeriană.

Cazarea

Cazarea am achiziționat-o de pe booking.com

Am stat la Hotel Giada care este foarte aproape (3 min) de Gara Termini, principalul nod de transport al Romei.

Hotelul este unul modest dar foarte curat; schimbarea prosoapelor sau așternuturilor făcându-se zilnic. Deci dacă nu vrei lux, iți recomand acest hotel care este la o plimbare de 15 minute de Coloseum.

Am plătit 240 + 48 de EUR pentru 6 nopti cazare în cameră dublă cu pat matrimonial și cu mic dejun inclus. Cei 48 de EUR reprezintă o taxă locală adițională cazării.

Transportul

Pentru a ajunge de la principalul aeroport al Romei vă recomand să luați trenul Leonardo Express care vă va conduce în jumătate de oră fără oprire la gara Termini care face legătura atât cu metroul cât și cu alte trenuri ce leagă Roma de alte orașe.

Biletul costă 14 EUR dacă îl achiziționezi de la automate și 16 EUR dacă îl iei de la ghișeele din gară.

Puteți să luați și un alt tren sau autobuz care vă va costa mai puțin însă va opri în toate stațiile și veți ajunge în același loc în aproximativ o oră.

Cu metroul nu am mers pentru că am stat aproape de obiective și ne place să mergem mult pe jos într-o vacanță pentru a descoperi cât mai mult din orașul respectiv. O călătorie costă 1.5 EUR și este valabilă 75 de minute, interval în care poți schimba oricâte autobuze în afara metroului.

Mai multe detalii despre transportul în Roma puteți să găsiți pe site-urile www.atac.roma.it/ sau www.rome.info.

Mancarea

Vă recomand să mergeți la restaurantele mai retrase, nu la cele din marile piețe deoarece veți plăti exagerat de mult pe o mancare foarte proastă. 

O porție de paste este între 10-20 de EUR, la fel si o pizza. Un desert este în jur de 5 EUR la fel ca un pahar din vinul casei. Apa este in jur de 3 EUR o sticla de 1 litru.

Un loc drăguț unde am mancat bine este L'Archetto di Cavour, un restaurant aflat între hotel și Piazza Venezzia. O masă pentru două persoane încluzând fel principal, desert și vin și tips a costat în jur de 40 de EUR.

Aveți grijă și citiți bine meniul deoarece uneori (nu la toate restaurantele) pe langă prețul mâncării se întroduce și o taxă între 5% și 10% care spun ei că ar fi pentru întreținerea restaurantului.

Obiective turistice
  • Coloseum + Forum Roman - 12 EUR/adult
  •  
  • Muzeele Vaticanului - 18 EUR/adult
  •  
  • Tezaurul bazilicii San Pietro -7 EUR/adult
  •  
  • Domul bazilicii San Pietro - 7 EUR/adult cu ascensor; 5 EUR/adult pe scări
  • Zoo Roma - Bioparco - 15 EUR/adult
  • Castelul Sant'Angelo - 10.5 EUR/adult

În concluzie, Roma este o destinație accesibilă, totodată un muzeu în aer liber pe care vă invit să îl descoperiți alături de mine în articolele :


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Dragi cititori,

Aștept de la voi un comentariu referitor la articol, o idee de vacanță sau diverse sugestii, așa nu vă sfiiți să-mi transmiteți gândurile voastre :).