Muzeele Vaticanului - Capela Sixtină

2 comentarii

Vă povesteam că, atunci când am fost la Roma cel mai mult ne-a plăcut la Vatican. Astfel, în acest articol voi continua vizita noastră începută în articolul Piazza și Biserica San Pietro - impozanță, spiritualitate și cultură cu partea a doua a zilei pe care am petrecut-o în Muzeele Vaticanului și Capela Sixtină.

Ieșind din Biserica San Pietro și depărtându-ne de piața cu același nume o luăm încet, la pas, pe lângă zidurile Vaticanului spre a le sale muzee. Surprinzător nu este multă lume, cineva ne îndrumă spre casa de bilete și apoi ne putem începe vizita în voie.

Muzeul pune la dispoziție două trasee care culminează cu marea Capelă Sixtină: unul mai scurt și unul complet care te plimbă prin întregul muzeu. Noi l-am ales pe cel complet pentru a admira în voie totul. Dacă doriți să vedeți doar Capela Sixtină și să ajungeți cât mai repede la ea puteți să alegeți primul traseu. Prețul biletului este același indiferent de traseul ales așa că ține doar de voi ce vreți să vizitați.

Plimbându-ne agale ne-au atras atenția următoarele capodopere:

- Stanzele lui Rafael - Rafael a decorat apartamentele Papei Iuliu II între 1508 și 1524
- Capela lui Nicolae V - această capelă are dimensiunea unei camere și reprezintă bijuteria Vaticanului
- Apartamentele Borgia - Papa Alexandru VI a dispus ca aceste frumoase camere să fie pictate cu fresce de Pinturicchio
- Camera hărților -  care înfățișează diverse hărți antice ale Italiei și nu numai


Am ajuns aproape de final unde ultima săgeată indica suprema Capelă Sixtină. Din păcate în interiorul capelei este interzisă fotografierea și nu pot să vă arăt minuțioasa operă a lui Michelangelo. Am putut sta să admirăm în voie pictura deși fusesem atenționați de mai multe persoane că nu vom reuși să stam mai mult de două minute din cauza aglomerației.


Am păstrat pe final câteva recomandări care sper că vă vor fi folositoare:

- nu mergeți la Vatican duminica deoarece este închis
- vă recomand să mergeți în extrasezon deoarece în rest este foarte aglomerat și nu vă veți bucura pe deplin de vizită din cauza aglomerației
- dacă puteți, vizitați și grădinile Vaticanului dar aveți grijă că trebuie să vă faceți programare.

Vizita noastră în acest mic stat s-a încheiat seara după ce am mai făcut o mică incursiune în Piazza San Pietro pentru a vedea biserica frumos luminată; apoi ne-am îndreptat mulțumiți după o zi frumoasă petrecută la Vatican către hotel.

Vă mulțumesc că ați citit articolul iar dacă v-a plăcut și am reușit să vă captez atenția împărtășește-l și prietenilor tăi. Îți doresc o zi frumoasă, cât mai multe călătorii și experiențe frumoase pe care te invit să ni le povestești.


2 comentarii :

  1. Din cate am înțeles, urmează sa se limiteze numărul de vizitatori care vor avea acces în Capela Sixtină.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da. Asa am auzit si eu insa cand am fost noi nu am avut probleme si nici nu am vazut vreun anunt legat de acest lucru. Intr-un articol de pe mediafax se dau niste cifre dar nu stiu sa existe ceva oficial. http://www.mediafax.ro/cultura-media/vaticanul-va-limita-vizitele-in-capela-sixtina-pentru-a-proteja-frescele-pictate-de-michelangelo-13405897

      Ștergere

Dragi cititori,

Aștept de la voi un comentariu referitor la articol, o idee de vacanță sau diverse sugestii, așa nu vă sfiiți să-mi transmiteți gândurile voastre :).