5 grădini zoologice din Europa

Niciun comentariu

Animăluțe, animăluțe, animăluțe - aproape de fiecare dată când vizităm un oraș ne place să mergem și la grădina zoologică, să ne uităm la animăluțele jucăușe, să le privim când iau masa, când se joacă sau când se hârjonesc. În articolul de astăzi am făcut un fel de top din punctul nostru de vedere al grădinilor zoologice pe care le-am vizitat până acum. Iată care este acesta:

I. Barcelona

Grădina zoologică din Barcelona ne-a impresionat cel mai mult, pentru că nu folosește cuști pentru animale ci șanțuri foarte adânci care îți permit să vezi animalele mult mai bine. Totodată această aranjare modernă îți dă și o senzație de teamă mai ales în preajma felinelor deoarece ai impresia că pot în orice moment să te atace.

Grădina zoologică conține și un imens teren de joacă pentru copii. Unul dintre acvarii oferă spectacole cu delfini iar copiii pot beneficia de tururi cu ghid, ateliere de lucru dar și de sesiuni de hrănire a animalelor.


Cum ajungem?
Grădina se află în Parc de la Ciutadella. Puteți ajunge cu metroul până la stația  Ciutadella / Vila Olimpica și apoi după o plimbare de 10 minute prin parc veți ajunge la destinație.

Cât costă biletele?
Un bilet pentru adulți costă 19.9 EUR iar pentru copii cu vârste cuprinse între 3 și 12 ani 11.95 EUR. Seniorii peste 65 de ani plătesc doar 10.05 EUR.

Când este deschisă?
Grădina este deschisă în fiecare zi de la ora 10.00 AM. Orele de închidere variază în funcție de anotimp între 5.00 PM si 7.00 PM.

Toate detaliile le găsiți pe site-ul oficial al grădinii www.zoobarcelona.cat și de asemenea puteți consulta aici o hartă completă a grădinii și a animăluțelor pe care le puteți vedea.

II. Viena

Cel mai mult la grădina zoologică din Viena ne-au plăcut ursuleții panda, dat fiind faptul că era și prima dată când îi vedeam. Totodată, atunci când am vizitat-o noi foarte multe animăluțe aveau puișori și erau foarte drăgălașe.

Fondată de împăratul Francisc I, în 1752, ca menajerie regală, această grădină zoologică, cea mai veche din lume, găzduiește 750 de animale sălbatice și domestice.


Cum ajungem?
Puteți ajunge cu metroul la una din stațiile Schönbrunn sau Hietzing iar după o frumoasă plimbare prin grădinile palatului Schönbrunn veți ajunge la Tiergarten.

Cât costă biletele?
Un bilet pentru adulți costă 16.5 EUR, copiii cu vârste cuprinse între 6 și 19 ani plătesc 8 EUR iar cei sub 6 ani au intrarea gratuită. Grupurile mai mari de 10 persoane beneficiază de reduceri mai mari.

Când este deschisă?
Grădina este deschisă în fiecare zi de la ora 9.00 AM. Orele de închidere variază în funcție de anotimp între 4.30 PM si 6.30 PM.

Toate detaliile le găsiți pe site-ul oficial al grădinii www.zoovienna.at și de asemenea puteți consulta aici o hartă completă a grădinii și a animăluțelor pe care le puteți vedea.  

III. Paris

La Paris nu am fost la adevărata lor grădină zoologică care am înțeles că este imensă însă am vizitat La Ménagerie care face parte din Muzeul de Istorie Naturală. Nouă ni s-a părut suficient de mare mai ales că se află în inima Parisului. 210 mamifere din 50 de specii, 320 de păsări provenite din 80 de specii, 150 de amfibieni din 10 specii și nu în ultimul rând 1100 de insecte reprezintă bogăția acestei grădini.


Cum ajungem?
Puteți ajunge cu metroul sau RER-ul astfel: Linia 5 Gare d’Austerlitz, Linia 7 Censier Daubenton, Linia 10 Jussieu sau Gare d’Austerlitz, RER C Gare d’Austerlitz.

Cât costă biletele?
Un bilet pentru adulți costă 13 EUR, copiii și adolescenții cu vârste cuprinse între 4 și 25 ani plătesc 9 EUR iar cei sub 4 ani au intrarea gratuită.

Când este deschisă?
Grădina este deschisă în fiecare zi de la ora 9.00 AM. Orele de închidere variază în funcție de anotimp între 5.00 PM si 6.30 PM.

Toate detaliile le găsiți pe site-ul oficial al Muzeului Național de Istorie Naturală www.mnhn.fr unde puteți descoperi că puteți să mai vizitați în același complex și alte obiective precum Jadine des Plantes, Grande Galerie de l'Evolution etc. Vă recomand cu multă căldură să mergeți aici mai ales dacă aveți copii, deoarece vor fi foarte încântați și ocupați întreaga zi.

IV. Roma

Biopaco, grădina zoologică din Roma oferă diverse activități pentru părinți și copii precum hrănirea animalelor, face painting, plimbare cu trenulețul etc. Puteți totodată să îmbinați vizita la zoo cu o plimbare prin parcul Villa Borghese, un parc întins unde te poți relaxa în voie sau poți întreprinde diverse activități fizice.


Cum ajungem?
Puteți ajunge cu metroul, urmărind linia roșie până la stația Flaminio sau Spagna.

Cât costă biletele?
Un bilet pentru adulți costă 15 EUR, copiii care au mai puțin de 12 ani și mai mult de un metru înălțime plătesc 12 EUR iar cei sub 1 metru au intrarea gratuită.

Când este deschisă?
Grădina este deschisă în fiecare zi de la ora 9.30 AM. Orele de închidere variază în funcție de anotimp între 5.00 PM si 7.00 PM.

Toate detaliile le găsiți pe site-ul oficial al grădinii www.bioparco.it și de asemenea puteți consulta aici o hartă completă a grădinii și a animăluțelor pe care le puteți vedea.  

V. Londra

Grădina zoologică din Londra se află pe ultimul loc în preferințele noastre deoarece ni s-a părut mică și nu atât de spectaculoasă în comparație cu celelalte grădini pe care le-am vizitat. Acest lucru nu înseamnă că nu este un obiectiv bun de vizitat ci dimpotrivă, vă mărturisesc că este clar mult mai frumoasă pe lângă ce găsim la noi.


Cum ajungem?
Cu metroul până la una din stațiile Regent's Park, Baker Street sau Camden Town.

Cât costă biletele?
Un bilet pentru adulți costă 19.09 LIRE în sezonul răcoros (3 November 2014 - 13 February 2015) și 22.5 LIRE în rest iar copiii cu vârste între 3 și 15 ani plătesc 14.09 LIRE în sezonul răcoros și 16.65 LIRE în rest. Copiii sub 3 ani au intrarea gratuită.

Când este deschisă?
Grădina este deschisă în fiecare zi de la ora 10.00 AM. Orele de închidere variază în funcție de anotimp între 4.00 PM si 6.00 PM.

Toate detaliile le găsiți pe site-ul oficial al grădinii www.zsl.org și de asemenea puteți consulta aici o hartă completă a grădinii și a animăluțelor pe care le puteți vedea.

Topul nostru se încheie aici iar pe final vă invit să ne spuneți care este cea mai frumoasă grădină zoologică vizitată de voi până acum.

Totodată vă doresc o zi frumoasă și o primăvară plină de călătorii inedite :)!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Dragi cititori,

Aștept de la voi un comentariu referitor la articol, o idee de vacanță sau diverse sugestii, așa nu vă sfiiți să-mi transmiteți gândurile voastre :).