3 parcuri de distracție unde adrenalina urcă la maxim

Niciun comentariu

Dacă sunteți amatori de senzații tari și căutați în fiecare vacanță să simțiți adrenalina și vreți ca sângele să vă curgă repede prin vene, am să vă fac câteva recomandări de parcuri de distracții în care m-am simțit tare bine.

Disnayland - Paris

Fie că ești mare, mic sau chiar pitic :) nu ai cum să nu te distrezi aici o zi întreagă. Atracții pentru toate gusturile: personaje de poveste, trenuri, vaporașe, rachete și multe altele stau la dispoziția ta și te trimit în cu totul altă lume.


Trebuie să-ți rezervi chiar două zile pentru a vizita ambele parcuri: Disnalyland Park și Walt Disney Studios Park. Eu am ajuns doar în primul așa că dacă le-ați vizitat pe ambele vă invit să-mi dați niște recomandări pentru următoarea mea vizită aici.

Cum ajungem?
Puteți lua RER linia A (trenuri ce deservesc Parisul și fac legătura între acesta și alte localități) în direcția Marne-la-Vallée. Vă opriți la stația Marne-la-Vallée - Chessy.

Cât costă biletele?
Prețurile sunt foarte piperate însă eu zic că merită această experiență măcar o dată. 
Un adult plătește 70 de EUR pentru ambele parcuri cu restricție asupra datei și 80 de EUR tot pentru ambele parcuri însă valid un an de zile. Un copil între 3 și 11 ani plătește 64 de EUR în prima situație și 74 de EUR în cea de-a doua.

Pentru a vizita ambele parcuri nu îți este suficient acest bilet ci trebuie să-ți iei unul valabil pe mai multe zile, dacă vrei să te bucuri pe-ndelete de toate minunile oferite aici. Acesta costă 139 EUR pentru un adult și 126 de EUR pentru copii. Grupurile sau familiile beneficiază de anumite reduceri. De asemenea puteți să mai găsiți și anumite oferte cu biletele de transport incluse cât și cu alte atracții.

Care este orarul de funcționare?
Disneyland Park
    10:00 -  21:00
    8:00 - 10:00 – Extra Magic Hours
Walt Disney Studios Park
    10:00 - 19:00
 
Orice alte detalii referitoare la parcuri le găsiți pe site-ul oficial www.disneylandparis.com.

Tibidabo - Barcelona

Luați funicularul vechi de peste 100 de ani până în vârful colinei Tibidabo (517 m), ca să vizitați acest tradițional parc de distracții, inaugurat în 1908. Cu toate că există și plimbări mai incendiare, cele mai căutate atracții rămân cele de modă veche, printre care un carusel bine întreținut și o roată Ferris. Tot aici se află și Museu dels Autòmats cu roboți și o machetă în miniatură a parcului.


Cum ajungem?
Luați FGC (linia L7) până la Av. Tibidabo apoi Tramvia Blau (tramvaiul Albastru) sau Autobuzul 196  apoi Funicularul Tibidabo. Puteți să renunțați la plimbarea cu tramvaiul Bleu și să faceți o plimbare pe jos până la funicular.

Cât costă biletele?
28.5 EUR va plăti un adult, 10.3 EUR un copil cu înălțimea până la 1.2 m iar cei care au sub 90 de cm au intrarea gratuită

Care este orarul de funcționare?
Parcul este deschis mereu sâmbăta și duminica dar și în anumite zile din timpul săptămânii între 12.00 și 19.00.

Pentru toate detaliile consultați site-ul oficial www.tibidabo.cat.

Prater - Viena

Fostele terenuri de vânătoare imperiale au devenit astăzi un parc întins. În interiorul său se află un pavilion pentru distracții, două piste de curse și Wurstelprater, un parc de distracții faimos pentru roata sa gigantică, Riesenrad. Roata mare are o vechime de circa 100 de ani și oferă o priveliște uimitoare asupra Vienei. Nu ratați o cursă cu aceasta dar nici micul muzeu aflat la intrare, în care sunt prezentate, în câteva dintre vechile cabine roșii ale acestei roți gigantice, atât istoria ei cât și a orașului.


Cum ajungem?
Cu trenul până la stația Praterstern.

Cât costă biletele?
Biletele sunt individuale pentru fiecare atracție în parte. 

Care este orarul de funcționare?
Parcul este deschis iarna de la 10.00 până la 22.00 iar vara de la 10.00 la 24.00.

Toate detaliile le găsiți pe site-ul oficial www.prater.at.


În încheiere vă invit să vă distrați cât mai mult în vacanțele pe care le petreceți și vă aștept cu alte recomandări de parcuri de distracții.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Dragi cititori,

Aștept de la voi un comentariu referitor la articol, o idee de vacanță sau diverse sugestii, așa nu vă sfiiți să-mi transmiteți gândurile voastre :).