Paris, La Défense - business & travel

Niciun comentariu

Dacă ar fi să aleg un oraș care mi-a plăcut extrem de mult din cele pe care le-am văzut până acum, Parisul ar fi în fruntea topului. De ce? Pentru că nu te plictisești niciodată aici; pentru că oriunde ți-ai ridica privirea vezi ceva care te va surprinde, ceva impresionant; pentru că împletește perfect arhitectura cu natura; pentru că nu degeaba se numește orașul îndrăgostiților; pentru că ... Aș putea găsi o mulțime de motive să laud Parisul deoarece m-am îndrăgostit de acesta de prima dată când l-am vizitat, în 2008. De atunci ne-am mai întâlnit în 2011; azi, a trecut cam mult de atunci deci ar trebui să ne revedem în curând.

În articolul de astăzi nu mi-am propus să vă povestesc despre Turnul Eiffel sau Arcul de Triumf, despre Notre Dame sau Sacré Coeur sau despre orice alt lucru la care te gândești prima dată când zici PARIS. Nu! Azi mi-am propus să vă povestesc despre La Défense, centrul de business al Parisului cel mai mare de altfel și din Europa. De ce? Pentru că mie cel puțin mi s-a părut fascinant să vezi adunate la un loc clădiri înalte de birouri, fiecare cu arhitectura ei însă toate la un loc alcătuind un tot unitar. Pe lângă clădirile care parcă ating cerul, zona de esplanadă este fascinantă, copăcei, fântâni, băncuțe, de toate acestea beneficiază francezii în pauza de prânz pe care o servesc chiar pe treptele Arcului de la  Défense.


L'Arche de la Défense (Arcul de la Défense) cunoscut și sub nemele de Grande Arche (Marele Arc) sau Grande Arche de la Fraternité (Marele Arc al Fraternității) a fost inaugurat în 1989 și este practic o versiune modernă a Arcului de Triumf, un monument consacrat umanității și ideilor umaniste. Dacă ajungi în vârful său ți se va afișa în fața ochilor o priveliște minunată și vei putea identifica cele mai importante monumente din Paris dar și cele mai mari bulevarde. Pe aceeași linie vei descoperi Arcul de Triumf, în partea dreaptă Turnul Eiffel , în depărtare Tour Montparnasse și Sacré Coeur. Tot aici puteți să vizitați Muzeul de Informatică și galeriile artiștilor care sunt gratuite pentru vizitatorii arcului.


Înalt de 110 metri și greu de 300 000 de tone Marele Arc este deschis zilnic de la orele 10.00 la orele 20.00. Biletul de intrare este 10 euro pentru adulți și 8.5 euro pentru copii și studenți, însă vă sfătuiesc să mergeți într-o zi de marți deoarece în fiecare zi de marți este tarif unic de 5 euro. De asemenea există și tarife speciale pentru grupuri pe care le puteți consulta pe site-ul oficial www.grandearche.com  unde veți găsi și multe alte informații.

Vă recomand să mergeți aici să vedeți o altă latură a Parisului, cea a Parisului modern, cea a Parisului ce stabilește ora exactă în business.

În încheiere vă doresc o duminică liniștită și un început de săptămână plin de entuziasm!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Dragi cititori,

Aștept de la voi un comentariu referitor la articol, o idee de vacanță sau diverse sugestii, așa nu vă sfiiți să-mi transmiteți gândurile voastre :).