La pas prin parcurile Londrei

Niciun comentariu

Soarele își întinde timid razele asupra orașului iar vremea de afară ne îmbie parcă la plimbare. Vă invit astfel să străbatem la pas, virtual, parcurile pe care le puteți admira în Londra și în împrejurimile acesteia.

St. James's Park

Cel mai elegant parc al Londrei a fost amenajat în secolul 18 de peisagistul Capability Brown. Pe malurile lacului trăiesc peste 40 de specii de păsări de apă. De aici se poate admira în depărtare London Eye.

Hyde Park și Kensington Gardens

Cea mai mare zonă verde a Londrei centrale poate obosi orice pieton. Un ocol durează aproximativ o oră și jumătate, dar puteți profita și de alte lucruri care vă ies în cale, de la Serpentine Gallery la cafenele, fântâni și grădini cu flori.


Regent's Park

Puteți ajunge aici cu metroul până la stația cu același nume. Cea mai frumoasă parte a parcului este Cercul Interior. Aici veți găsi grădinile reginei Maria, cu trandafiri parfumați, teatrul în aer liber, cu producțiile sale shakespeariene, și Garden Cafe, una dintre cele mai bune cafenele în aer liber. Se pot închiria bărci, terenul de tenis și șezlonguri, iar vara, pe estradă, au loc spectacole muzicale. Tot aici se află și grădina zoologică din Londra.

O alta frumoasă atracție este Regent's Canal, care poate fi văzut parcurgând pe jos cei 14 km ai săi de la Paddington până la Limehouse. Cea mai accesibilă parte se află între Camden Lock și Regent's Park, unde vile frumoase sunt situate chiar pe malul apei.


Richmond Park

Cu o suprafață de peste 1000 de hectare, acesta este cel mai mare parc regal. Turme de căprioare și cerbi lopătari se plimbă în voie și pot fi admirați de trecători. Primăvara, pe plantația Isabella înfloresc rododendronii și oferă un peisaj de neuitat.


Dintre toate parcurile de care v-am povestit astăzi, la Richmond am fost cel mai plăcut surprinsă. Deși vremea nu era una tocmai prietenoasă, nu ne-a împiedicat să ne plimbăm haihui și să admirăm căprioarele zburdalnice. Vă recomand cu multă căldură să mergeți aici. Puteți chiar să închiriați biciclete pentru a vă deplasa mai ușor.

Sper că v-a plăcut articolul de astăzi. Aștept cu multă curiozitate opiniile și ideile voastre despre destinațiile de vacanță în care ați fost sau urmează să mergeți. Totodată vă aștept și pe pagina noastră de facebook.

Vă doresc ”Sărbători fericite și un An Nou mai bun!”Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Dragi cititori,

Aștept de la voi un comentariu referitor la articol, o idee de vacanță sau diverse sugestii, așa nu vă sfiiți să-mi transmiteți gândurile voastre :).