Viena - 10 locuri de vizitat

Niciun comentariu

Edificii impunătoare, catedrale și palate înconjurate de grădini superbe reprezintă punctele de atracție ale Vienei, oraș din care tocmai ne-am întors. Învăluiți de farmecul și atmosfera specifică voi încerca  să vă istorisesc câte ceva despre 10 locuri pe care le-am vizitat și în care ne-am simțit minunat.

1. Stephansdom

Această catedrală gotică este unul dintre obiectivele care domină centrul Vienei și totodată cel mai frumos edificiu gotic al Austriei. Încărcată cu multe elemente decorative, vitralii și alte detalii această clădire nu are cum să nu-ți atragă atenția. De sus, din unul dintre turnurile sale se poate admira întregul oraș contra sumei de 5 euro.


2. Palatul Hofburg


Fostul palat imperial, cu multe aripi și curți interioare a avut întotdeauna importanță istorică. Interiorul său reflectă trecutul glorios al Austriei și este locul de desfășurare al marilor baluri.Poarta Elvețiană, Poarta lui Michael, Biblioteca Națională sunt doar câteva minunății arhitecturale ce fac parte din ansamblu.


3. Belvedere


Palatul Belvedere este un splendid palat în stil baroc cu întinse grădini franceze. Reședința de vară a prințului Eugen găzduiește acum Galeria Națională a Austriei unde puteți admira numeroase picturi faimoase ale pictorilor austrieci printre care și ”Sărutul” de Gustav Klimt aparținând mișcării Art Nouveau. Puteți să vă plimbați nestingheriți prin grădinile franceze ce desparte Belvedere Superior de Belvedere Inferior. Un bilet de intrare pentru vizitarea ambelor edificii costă 19 euro. Spre deosebire de Belvedere Superior, Belvedere Inferior adăpostește expoziții temporare.


4. Karlsplatz și Karlskirche

Construită la începutul secolului al XVIII - lea Karlskirche, această biserică superbă în stil baroc are două coloane distincte și o cupolă impresionantă care domină Karlsplatz. Puteți petrece câteva ore admirând biserica stând pe o băncuță din parcul ce o înconjoară.


5. Staatsoper

Opera de stat din Viena atrage melomani din toate colțurile lumii. Exteriorul, statuile din bronz, fântânile, toate contribuie la petrecerea unei seri de neuitat învăluiți de muzica clasică.


6. Cartierul Muzeelor

Vechile grajduri imperiale au fost transformate în complex de muzee expunând printre altele și colecții de artă contemporană. În inima orașului, Cartierul Muzeelor este una dintre marile atracții ale Vienei, unde tinerii se adună în cafenelele moderne și în zonele verzi liniștite.


7. Secession

Clădirea Secession reprezintă un simbol îndrăgit al perioadei artistice de înflorire. Simplă, albă este un edificiu încântător în stil Art Nouveau ce reflectă idealurile mișcării de puritate și funcționalism.


8. Hundertwasserhaus

Această clădire cu turnuri ca de moschee, acoperiș verde și o fațadă multicoloră este unul dintre cele mai vizitate locuri ale orașului. Astăzi, aproape 200 de persoane locuiesc în 50 de apartamente decorate diferit. Plantele din balcoane precum și grădinile de pe acoperiș aduc natura mai aproape de locatari.

9. Palatul Schönbrunn


Palatul Schönbrunn este pe departe cel mai frumos loc pe care l-am vizitat în Viena. Vechea reședință de vară a familiei imperiale habsburgice este astăzi un palat impresionant, cu grădini baroce și cu o mare grădină zoologică - cea mai veche din lume. 


10. Prater

Fostele terenuri de vânătoare imperiale au devenit astăzi un parc întins. În interiorul său se află un pavilion pentru distracții, două piste de curse și Wurstelprater, un parc de distracții faimos pentru roata sa gigantică, Riesenrad. Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Dragi cititori,

Aștept de la voi un comentariu referitor la articol, o idee de vacanță sau diverse sugestii, așa nu vă sfiiți să-mi transmiteți gândurile voastre :).