Vulcanii Noroioși - Pâclele Mari și Mici din Buzău

Niciun comentariu

O vreme frumoasă și plăcută s-a anunțat în weekend-ul care tocmai a trecut așa că nu aveam cum să rămânem în București. Așadar ne-am hotărât să dăm o fugă la Vulcanii Noroioși pentru că nu mai fusesem niciodată și eram tare curioși să descoperim aceste curiozități ale naturii.


După un drum de două ore și ceva pe drumuri județene înguste și pline de curbe vedem primul indicator ce ne îndrumă spre destinația noastră. Ajungem. Găsim o parcare modestă și un punct turistic de unde putem să cumpărăm bilete pentru accesul în rezervație contra sumei modice de 4 RON. Un teren arid brazdat de crăpături lăsate de noroiul scurs de la vulcani se întinde în fața noastră îndemnându-ne parcă să înaintăm mai repede pentru a vedea primul vulcan.
Conuri mici și mari se ridică din pământ bolborosind și aruncând în dreapta și în stânga cu noroi. Deși acest fenomen este des întâlnit în țara noastră, aici, la Scorțoasa, căci aceasta e comuna unde se află Vulcanii Noroioși este cea mai întinsă și cea mai concentrată zonă cu acest fenomen. De jur-împrejur zona vulcanilor este înconjurată de dealuri cu iarbă deasă și arbuști diverși cât vezi cu ochii.
Dacă ajungeți în zonă trebuie să mâncați neapărat la Pensiunea Vulcanii Noroioși care se află vis-a-vis de intrarea în rezervație. Vă pot recomanda cu încredere cârnații de Pleșcoi, care pot spune că au fost cei mai buni pe care i-am mâncat vreodată. De asemenea, puteți degusta și alte bucate tradiționale iar la sfârșit veți primi din partea casei niște gogoși pufoase și parfumate.
Nu pot să spun că am rămas profund impresionată de ce am văzut aici însă a fost o mini-excursie frumoasă și un prilej bun de relaxare.

Pe curând!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Dragi cititori,

Aștept de la voi un comentariu referitor la articol, o idee de vacanță sau diverse sugestii, așa nu vă sfiiți să-mi transmiteți gândurile voastre :).