Île-de-France: Versailles, mon amour

Niciun comentariu

Pentru că weekend-ul acesta am hotărât să rămânem acasă mi-am adus aminte răsfoind prin vechile albume de vacanțele fabuloase pe care le-am petrecut în Franța în 2008 și în 2011. Și, pentru că sunt foarte multe de povestit am zis să încep cu ce mi-a plăcut cel mai mult acolo și cu ce aș vizita la nesfârșit dacă m-aș duce în fiecare an (aș putea să mă obișnuiesc să stau acolo ;), voi nu? ) și anume Castelul Versailles.

Sinceră să fiu nici nu știu cu ce să încep pentru că mă năpădesc amintirile iar inima mi-a luat-o la galop numai când mă gândesc la grădinile cu multele fântâni ce înconjurau castelul. Parcă aud și acum muzica ce răsuna în întreg domeniul și clipocitul apei ce avea rezonanța perfectă și îmi umplea sufletul de liniște și bucurie. Cuvintele consider că sunt prea puține pentru a descrie acest colț de rai iar fotografiile fie ele și cele mai reușite nu pot reda experiența pe care o poți trăi acolo.
Încep prin ați spune că trebuie să îți rezervi cel puțin o zi pentru a vizita fosta reședință a regilor Franței iar la sfârșitul acesteia nu te vei putea hotărî dacă ți-a plăcut mai mult interiorul sau grădinile. Dacă îmi permiți, ți-aș mai face o recomandare: să-ți plănuiești vizita primăvara sau toamna deoarece în sezonul estival zona este foarte aglomerată și nu te poți bucura într-adevăr de frumusețea locurilor.

Biletul costă 18 euro și cuprinde atât interiorul cât și grădinile iar orarul de vizitare este marți-duminică de la 9.00 la 18.30. Poți ajunge din centrul Parisului cu trenul RER până la una dintre stațiile Versailles-Château-Rive-Gauche (C5) sau Versailles Chantiers (C7/C8). Puteți găsi mai multe detalii despre mersul trenurilor pe site-ul http://parisbytrain.com iar în orice stație de metrou sau RER puteți să cereți și veți primi gratis o hartă cu liniile de tren și de metrou. Detalii despre prețul biletelor de tren nu-mi mai aduc aminte dar comparativ cu Londra sunt mai ieftine.
De asemenea dacă mergeți să vizitați în prima duminică din fiecare lună calendaristică intrarea este gratuită dar și fluxul de turiști este pe măsură. Există reduceri pentru cei ce au până în 26 de ani la prezentarea cărții de identitate iar ca să vedeți fântânile muzicale trebuie să mergeți sâmbăta sau duminca între 5 aprilie si 26 octombrie sau marțea între 20 mai și 24 iunie.

Cam aceasta a fost experiența mea aici iar dacă ajungeți la Paris trebuie să vizitați neapărat Castelul Versailles pentru că veți fi surprinși atât de arhitectura clădirilor cât și de frumusețea locurilor ce înconjoară castelul iar muzica și fântânile vă vor transpune instant în lumea lui Ludovic al XIV-lea.

Până atunci vă doresc o seară liniștită și un weekend fain!

Link-uri utile:

http://www.chateauversailles.fr/
http://parisbytrain.com/

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Dragi cititori,

Aștept de la voi un comentariu referitor la articol, o idee de vacanță sau diverse sugestii, așa nu vă sfiiți să-mi transmiteți gândurile voastre :).