Domeniul Știrbei

Niciun comentariu

La doar 20 de km de București, în Buftea se află Palatul Știrbei pe care l-am descoperit anul trecut atunci când îmi cautam restaurant pentru nuntă :). După vreo 30-40 de minute ajungem aici cu gândul să vedem sala pentru evenimente, însă pentru că am fost impresionați de cadrul natural am zăbovit vreo câteva ore. O după-amiază însorită de noiembrie părea că vrea să ne dezvăluie câte ceva din vastul domeniu al lui Barbu Dimitrie Știrbei.
Încă de la întrare am fost impresionată de liniștea și sălbăticia locului. Deși aici se țin diverse evenimente zona a putut să-și păstreze totuși din aerul anilor trecuți.
Înaintăm tăcuți și înmărmuriți pe aleea ce părea că duce la palat, după câțiva pași vedem printre frunziș o clădire măreață cu detalii arhitectonice specifice sec XIX, era Palatul Știrbei.

--- Palatul Știrbei ---

Înconjurând clădirea descoperim un pod de lemn ce se întindea agale peste lacul de lângă palat, un lac artificial. Rățuște sălbatice înotau vesele prin lac iar salcii bătrâne își odihneau ramurile la marginea acestuia. Un indicator timid ne spunea că dacă ne continuăm plimbarea vom găsi Capela Sfânta Treime, o construcție mică dar cochetă în stil neogotic. Deși necesită renovări masive pe interior, exteriorul clădirii este spectaculos.

--- Capela Sf. Treime ---

Altă atracție însă nu la fel de frumoasă este Castelul de Apă care a fost realizat pentru înmagazinarea apei necesare domeniului familiei Știrbei.

--- Palatul Știrbei ---

Un motiv bun ca să mergeți aici și să împușcați doi iepuri dintr-o lovitură este Festivalul Summer Well.

O seară liniștită vă doresc :).


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Dragi cititori,

Aștept de la voi un comentariu referitor la articol, o idee de vacanță sau diverse sugestii, așa nu vă sfiiți să-mi transmiteți gândurile voastre :).