Rhodos – delfinul dintre Marea Egee și Marea Mediterană

Niciun comentariu

Îmi aduc aminte cu plăcere de vacanța pe care am petrecut-o la mare în 2012 prin Europa Travel. Țin minte că ne-am hotărât în pripă deoarece văzusem un ”last minute” destul de avantajos la agenția de turism, așa că nu am mai stat pe gânduri și ne-am îmbarcat cu destinația Rhodos.
De obicei nu suntem adepții statului la soare de dimineața până seara așa că ne-am propus să explorăm insula la maxim.

--- Orașul vechi ---
Am început cu Orașul Vechi care este înconjurat de ziduri înalte de piatră și adăpostește antice vestigii. Dacă sunteți pasionați de istorie puteți vizita diverse situri arheologice, muzee și moschei pe care vă las să le descoperiți singuri.

--- Strada turistică din orașul vechi ---
Ne-am continuat plimbarea noastră în Portul Mandraki, port în care acostează vase de croazieră imense și unde poți admira doar trei dintre cele treisprezece mori de vânt care existau odinioară.


--- Delfinii din Portul Mandraki ---
Cea mai frumoasă zi pe care am petrecut-o în Rhodos a fost cea în care am făcut turul insulei. Ne-am împrietenit cu un cuplu care era cazat la același hotel cu noi și am închiriat toți patru o mașină pentru o sumă modică. Am pornit așadar în aventura noastră de la Lindos, care a fost odinioară cel mai populat și înstărit oraș al insulei. Acum este o așezare mică, de aproximativ o mie de locuitori care păstrează o moștenire culturală imensă. Merită să treceți pe aici, mai ales că priveliștea este superbă.

--- Vedere de la Lindos ---
Un alt stop care nu trebuie ratat este plaja de la Prasonisi, cel mai sudic punct al insulei unde Marea Egee se întâlnește cu Marea Mediterană. Dacă vei ajunge aici vei beneficia de un spectacol minunat și vei putea vedea cum într-o parte a insulei valurile învolburate ale Mării Egee parcă vor să înghită țărmul în timp ce Marea Mediterană este liniștită și calmă lăsând pasionații de windsurfing să se bucure de sportul favorit.

--- Prasonisi ---
În drumul nostru am descoperit mai multe plaje sălbatice, neamenajate care însă îți taie respirația. Plajele de pe coasta de vest sunt mai mult pietroase, în timp ce plajele de pe coasta de est sunt mai nisipoase toate fiind însă la fel de frumoase.

--- Plajă sălbatică ---
Monolithos este o altă atracție turistică; vestigiile unui castel care oferă peisaje de vis asupra coastelor de vest și a Mării Egee.

--- Vedere de la Monolithos---
Valea Fluturilor este un obiectiv pe care puteți să-l ratați aș spune eu, cel puțin pe noi nu ne-a impresionat. Este un parc amenajat care servește drept habitat pentru o singură specie de fluturi. Când au aripile strânse au culoarea pământie și abia îi observi pe stânci, însă când zboară dezvăluie o parte roșiatică a aripilor.

--- Valea Fluturilor ---
Plaja Ladiko sau Antony Quinn este foarte spectaculoasă, noi am mers pe jos deoarece am fost cazați în Faliraki și nu erau decât vreo 3 km până acolo. Poți să faci snorkeling, apa este liniștită fiind înconjurată de stânci și găsești diverse specii de pești dar și rămășițele unei ambarcațiuni naufragiate.

--- Ladiko beach ---

Grecii sunt oameni prietenoși iar majoritatea pe care i-am întâlnit vorbeau engleză. Cât despre mâncare ce să vă spun, vă recomand specialitățile marine pe care nu trebuie să le ratați dar găsiți și alte mâncăruri gen gyros, souvlaki etc.

--- Platou marin ---

Acestea fiind spuse, vă las să descoperiți restul singuri Complice.

Pe curând!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Dragi cititori,

Aștept de la voi un comentariu referitor la articol, o idee de vacanță sau diverse sugestii, așa nu vă sfiiți să-mi transmiteți gândurile voastre :).