👓Lentiamo – ochelari de designer la prețuri accesibile
-
👓”Mami, iar ți s-au spart ochii!” Era a doua oară într-o săptămână când
Bogdan, băiețelul meu în vârstă de 3 ani, îmi spunea asta. Ce pot să zic,
după 9...
Plaiul Foii – peisaj de vis la poalele munților Piatra Craiului
Zilele acestea sunt cam nostalgică având în vedere vremea de afară așa că mi-am adus aminte de o excursie în care m-am simțit extrem de bine și tare mi-aș mai dori să revin pe acele plaiuri.
Vara trecută în luna august, unul dintre prietenii mei a venit cu ideea să mergem la Plaiul Foii, undeva prin Zărnești ne-a spus el la momentul respectiv.
Nu mai fusesem acolo așa că am fost încântați de o nouă destinație de vacanță. La Plaiul Foii se poate ajunge doar cu mașina așa că am plecat la drum de vineri după-amiaza ca să beneficiem de cât mai mult timp (duminică plănuisem să ne întoarcem). După vreo patru ore de mers am ajuns în Zărnești și de aici trebuia să o luam pe un drum pietruit care nu ne-a permis să mergem decât cu vreo 20-30Km/h deoarece la o viteză mai mare pietrele de pe drum săreau și loveau portierele mașinii destul de tare. Dacă mergeți cu o mașină 4x4 veți fi norocoși deoarece nici nu veți simți drumul, în schimb dacă mergeți cu o mașină de oraș sau care are garda la sol foarte mică drumul vi se va părea o eternitate.
În fine, după ce am petrecut vreo 30-45 de minute pe drumul cu pricina am ajuns în sfârșit la una dintre cabanele din Complexul 7 Crai. Ne-am cazat rapid pentru că nu mai puteam de foame așa că ne-am dus în sala de mese. Aici am avut o surpriză, cina nu se mai servea iar bucătarul își terminase tura, deci nu mai aveau mâncare. Am fost îndrumați să mergem mai jos la Cabana Plaiul Foii, însă nici aici nu am avut noroc așa că ne-am întors supărați la cabană (nu aveam nici un fel de provizii la noi). Până la urmă după câteva rugăminți la recepție am reușit să ”îmbunăm” bucătarul și ne-a gătit niște cartofi prăjiți cu șnițel (la cât ne era de foame puteam manca orice). Zilele ce au urmat am mâncat la Cabana Plaiul Foii unde mâncarea este mult mai bună și chiar vă recomand să mâncați aici.
--- Piatra Craiului --- |
Ne-am propus să facem un traseu, nu foarte greu până la refugiul Șpirlea pentru a ne bucura de plaiurile nostre mioritice.
---- Munții Piatra Craiului la apus --- |
Sunt multe trasee pe care le puteți face pornind de aici însă trebuie să aveți un echipament adecvat și provizii deoarece unele dintre acestea durează și 8-9 ore.
Drumul nostru a fost presărat și cu câteva peripeții deoarece la un moment dat am mers într-o direcție greșită și ne-am abătut de la traseu dar am descoperit câteva peisaje mirifice.
Deci tot răul spre bine

--- Pârâu --- |
--- Flori de munte --- |
Cam aceasta a fost experiența noastră la Plaiul Foii, o experiență pe care aș repeta-o oricând.
Am văzut foarte mulți oameni care veniseră cu cortul deci nu trebuie neapărat să vă luați cazare și ieșiți mai ieftin

Vă recomand această destinație dacă vă doriți să scăpați de agitația orașelor și să vă deconectați de toate grijile cotidiene (mai ales că nu aveți semnal la telefon.....decât în anumite locuri).
Peisajele de aici au parcă puteri magice și te fac să crezi că trăim într-o altă lume.
Pe curând!
2 comentarii :
Dragi cititori,
Aștept de la voi un comentariu referitor la articol, o idee de vacanță sau diverse sugestii, așa nu vă sfiiți să-mi transmiteți gândurile voastre :).
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
Unde erau mai exact corturile asezate la Plaiul foii?
RăspundețiȘtergereVis-a-vis de cabana Plaiul Foii este un paraias, acolo erau majoritatea corturilor amplasate la vremea aceea.
Ștergere