Descubriendo Madrid

2 comentarii

Am ajuns la Madrid ”din cauza” unui bun prieten care urma aici un program de masterat, așa că împreună cu mai mulți colegi de facultate și prieteni ne-am hotărât să-i facem o vizită. Am achiziționat din timp biletele de avion la un preț destul de bun, numai orele au fost cam incomode de genul: aterizare Madrid la ora 2:00 AM sau aterizare București 7:00 AM. Dar nu asta este important, ci faptul ca am reușit să vizităm orașul și să ne vedem prietenul cu pricina. :)

Am avut la dispoziție doar trei zile așa că am încercat să profităm la maxim de această perioadă și să vizităm cât mai multe. Primul obiectiv pe lista nostră a fost Parcul Retiro, unul dintre cele mai frumoase parcuri din Madrid. În drumul nostru spre parc am trecut pe lângă Biblioteca Națională din Madrid pe care am reușit să o surprind în imaginea de mai jos. Este una dintre cele mai mari biblioteci din lume iar ceea ce m-a atras pe mine cel mai mult a fost arhitectura clădirii.

--- Biblioteca Nacional ---
--- Parcul Retiro - Palacio de Cristal ---
Ajunși în Parcul Retiro am putut sa admirăm atât natura dar să ne bucurăm și de un mic spectacol oferit de un grup de mariachi. Am putut să vizităm așa numitul Palacio de Cristal care este de fapt un mic palat de sticlă ce servește drept seră pentru diverse plante și să ne plimbăm în voie prin grădini.

---Parcul Retiro - Mariachi ---

Un alt loc frumos în parc este ”Estanque”, lacul cu bărcuțe unde vă puteți petrece lejer câteva ore relaxându-vă.

--- Parcul Retiro - Estanque ---
--- Parcul Retiro ---
Arborii din parc au forme diverse, de exemplu puteți vedea în imaginea de sus, în fundal câțiva arbori ce au coroanele formate din niște ”mingi verzi”.

Poarta Alcalá este este un alt obiectiv arhitectural ce nu trebuie ratat. Ea străjuiește și veghează cu superioritate în Piața Independenței.

--- Puerta de Alcalá ---
--- Estatua del Oso y el Madroño ---
Simbolul Madridului este o statuie de 20 de tone a unui urs ce mănâncă fructe dintr-un copac, situată în piața Puerta del Sol, la km 0.

--- Real Jardín Botanico ---
Dacă sunteți pasionați de flori puteți merge la Gradina Botanică. Noi am fost în aprilie iar grădina era superbă, plină de flori, sute de lalele de diverse culori și multe alte flori de sezon. Am putut vizita aici și o expoziție temporară de fotografie, anumite săli găzduind expoziții ad-hoc.

--- Palacio Real ---
Am lasat pentru final Palatul Regal care impresionează prin arhitectura și impozanța sa.
Dacă sunteți amatori de artă puteți merge la Muzeul Prado sau dacă vă atrage partea modernă a acesteia la Muzeul Reina Sofia unde puteți admira printre alte picturi Guernica lui Picaso.

Legat de mâncare, vă recomand să treceți să încercați un sandwich din Museo de Jamon și delicioasele churros cu ciocolată.

Cam atât am reușit să vedem noi din Madrid, sunt sigură că mai sunt multe de vizitat și mi-aș dori să revin aici. Una dintre cele trei zile am petrecut-o în Toledo, un oraș medieval spaniol despre care vă voi povesti mai multe într-un alt articol.

Pe curând!

2 comentarii :

Dragi cititori,

Aștept de la voi un comentariu referitor la articol, o idee de vacanță sau diverse sugestii, așa nu vă sfiiți să-mi transmiteți gândurile voastre :).