Incursiune la Sibiu

Niciun comentariu

Am vizitat acum câțiva ani Sibiul și am rămas profund impresionată de acest oraș, așa că m-am hotărât să-l revăd în aceste zile deși vremea nu este una foarte prietenoasă. Zis și făcut! Ne-am pregătit cum se cuvine și am plecat la drum cu mult entuziasm și voie bună spre orașul în stil baroc și rococo.

După o călătorie cu trenul de cinci ore și jumătate am ajuns în final la destinația mult dorită și crede-mă că a meritat toată așteptarea. Ne-am cazat rapid la pensiunea unde făcusem rezervarea pentru a putea să beneficiem de ce mai rămăsese din ziua respectivă (am ajuns în Sibiu la 15:40) și am pornit în explorarea orașului. Nu erau mulți turiști acum, în februarie, așa că am putut să profităm la maxim și să hoinărim în voie fără să ne intersectăm cu prea multă lume ceea ce pentru noi a fost perfect.

Mie personal îmi place foarte mult când merg într-un oraș să admir clădirile și în special cele care sunt construite în stil baroc, gotic sau rococo iar Sibiul este campion la acest capitol. Pur și simplu mă fascinează sutele de detalii și modul lor de îmbinare așa că încerc să surprind în imagini cât mai multe.


--- Detaliu de pe fațada Primariei Sibiu ---
Nu o sa vă mai plictisesc cu prea multe povești și voi adăuga în continuare câteva imagini pe care le-am surprins în acest oraș. Sunt sigură că ele vă vor spune mai multe și vă vor convinge să nu ratați această destinație.

--- Podul minciunilor ---Podul Minciunilor  a fost construit în anul 1859 deasupra străzii Ocnei care făcea legătura între Orașul de jos și Orașul de sus.
El este o pasarelă pietonală ce face legătura dintre Piața Mică și Piața Huet și totodată cel mai vechi pod din fontă aflat în serviciu pe teritoriul actual al României.
--- Turnul Dulgherilor ---Turnul Dulgherilor este un turn construit în secolul al XIV-lea în orașul Sibiu și făcea partea din cea de-a treia centură de fortificații a orașului. El este cel mai nordic dintre cele trei turnuri aflate pe str. Cetății.
În fundal se pot vedea Turnul Olarilor, și Turnul Archebuzierilor.
--- Turnul Gros ---

Turnul Gros este un turn construit în secolul al XVI-lea în orașul Sibiu și făcea parte din fortificațiile înglobate ulterior centurilor de apărare a orașului. El este situat pe strada Cetății și pe bulevardul Corneliu Coposu (fostul bulevard 23 August din perioada comunistă).
--- Casa cu Cariatide ---Pe strada Mitropoliei se află una dintre cele mai interesante clădiri din Sibiu, casa cunoscută drept Casa cu Cariatide, acele statui care reprezintă două femei stând în picioare, menite să îndeplinească funcția de coloane de susținere.
În această clădire a locuit pe vremuri cel mai celebru argintar din cetatea Sibiului, Sebastian Han.
--- Piața Mare - vedere nocturnă ---
Vederea nocturnă din Piața Mare a Sibiului înfățișează Primăria,  Muzeul Național Brukenthal și Biserica Romano-Catolică.

Am păstrat pentru final câteva sfaturi practice legate de bugetul călătoriei. După cum spuneam noi am călătorit cu trenul. Dacă faceți la fel vă sfătuiesc să vă cumpărați biletele online de pe CFR
deoarece aveți reducere. Un bilet dus-întors a costat 130 RON față de 151 RON prețul întreg.
Legat de cazare noi am optat să stăm la Pensiunea Podul Minciunilor care este foarte aproape de Piața Mică iar pentru două nopți am plătit 225 RON. Serviciile au fost ok iar gazda foarte primitoare.

Dacă vreți să vă faceți un traseu bine stabilit sau să vedeți care sunt toate obiectivele din Sibiu vă sfătuiesc să treceți pe la Info Point - este unul chiar în incinta Primăriei. Acolo veți putea obține o hartă detaliată cu toate obiectivele turistice din Sibiu iar dacă aveți noroc poate găsiți și vreo expoziție ad-hoc.

Sper că v-am convins că nu trebuie să ratați acestă destinație așa că aștept comentariile vostre sau orice alte sugestii de călătorie!

Pe curând!Surse folosite :
1. www.sibiul.ro
2. Podul Minciunilor din Sibiu
3. Turnul Dulgherilor din Sibiu
4. Turnul Gros din Sibiu

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Dragi cititori,

Aștept de la voi un comentariu referitor la articol, o idee de vacanță sau diverse sugestii, așa nu vă sfiiți să-mi transmiteți gândurile voastre :).