Escapadă cu burtică la Pensiunea ATRA, pe Valea Doftanei

Niciun comentariu

Gravidă fiind în 34 de săptămâni îmi doream o ultimă escapadă într-un loc liniștit, nu foarte departe de zgomotosul București, un loc în care să petrec câteva zile și să mă bucur de un peisaj frumos și de aer curat. Citisem mai de mult despre Pensiunea Atra de pe Valea Doftanei că ar fi fost exact ce îmi doream eu, așa că la o simplă căutare pe Booking.com am găsit detaliile pensiunii și am rezervat ultima cameră disponibilă la un preț avantajos.


Până acolo am făcut aproximativ 2 ore din București, deoarece drumul evită aglomerația spre Valea Prahovei luând-o spre Câmpina. Pensiunea are o arhitectură modernă într-un peisaj deosebit exact pe malul lacului Paltinu și este printre puținele pensiuni de la noi de 5 stele cu un restaurant cu preparate delicioase pregătite de chef Alexandru Dumitru.

Am parcat pe acoperișul pensiunii și am coborât la recepție la -1 unde am primit camera bordo.


Cum sunt camerele la Atra, pe Valea Doftanei

Camerele sunt spațioase, decorate într-un mod minimalist dar cu bun gust. Ceea ce mi s-a părut interesant este că fiecare cameră are o culoare, după cum vă spuneam noi am primit-o pe cea bordo. Citisem acest aspect în părerile celorlalți călători care au ajuns aici, dar tot mi s-a părut fain, așa că nu te aștepta să primești camera 2, 5 sau oricare alt număr, ci o bulină de o anumită culoare și îndreaptă-te spre rotundul de aceeași culoare de pe mochetă.

Camerele, opt la număr sunt foarte luminoase și au vedere panoramică spre lacul Paltinu iar pe micul balcon vei găsi un sezlong fain pentru relaxare. Nu știu ce aș putea să îți mai spun despre camere, mai bine convinge-te singur din pozele de mai jos sau cel mai sigur mergi la locul faptei :P.

Mâncarea la Pensiunea Atra

Pensiunea Atra se laudă cu Restaurantul Gourmet unde poți comanda preparate fine dining pregătite din ingrediente locale, reinterpretate de către chef Alexandru Dumitru. Personal, am găsit mâncarea delicioasă, într-adevăr este scumpă (o masă de prânz pentru două persoane ce include băutură și mâncare costă undeva la 200-250 RON) dar foarte bună. Micul dejun este inclus în prețul camerei și este foarte diversificat iar ambianța restaurantului este una deosebită. Despre meniu, preparate, prețuri și ambiența localului puteți citi mai multe pe www.atradoftana.ro.

Ce poți face la Atra, pe Valea Doftanei

V-am spus că eu căutam un loc liniștit să mă relaxez dar Atra oferă mult mai multe activități. Poți să le descoperi pe toate pe pagina lor www.atradoftana.ro în secțiunea dedicată activităților. Se laudă că te poți plimba pe lac cu caiacul, că poți închiria biciclete, face drumeții, echitație și multe altele.

Ce ne-a plăcut la Atra Doftana

Am fost foarte încântați de vizita la Atra Doftana și cu siguranță ne vom mai întoarce.

Ne-a plăcut:
- peisajul
- liniștea ce înconjura pensiunea
- designul camerei și priveliștea oferită
- mâncarea
- amabilitatea personalului

Ce nu ne-a plăcut la Atra Doftana

La Atra ne-a plăcut aproape tot. Zic aproape tot pentru că sunt câteva lucruri negative care ne-au atras atenția dar pe care le-am ignorat avându-le în vedere pe cele pozitive:

- ultima porțiune de drum spre pensiune este un drum forestier (aproximativ 700-800m) destul de greu accesibil, îngust, ce șerpuiește pe alocuri pe lângă un fel de prăpastie (cel mai bine ar fi să mergeți cu o mașină 4x4, dar s-a descurcat și Fiatul nostru)

- meniul restaurantului nu mi s-a părut prea child-friendly, dar poate greșesc.


Aceasta a fost experiența noastră la Pensiunea Atra de pe Valea Doftanei, ne-a plăcut mult și ne vom mai întoarce cu siguranță. Atra de pe Valea Doftanei este o pensiune perfectă pentru escapade romantice, pentru cei care vor să evadeze departe de zgomotul orașului și să petreacă câteva ore în natură dar și pentru cei care vor să deguste preparate deosebite într-un cadru natural exclusivist.

Zi cu soare și zâmbet vă doresc!

Booking.com

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Dragi cititori,

Aștept de la voi un comentariu referitor la articol, o idee de vacanță sau diverse sugestii, așa nu vă sfiiți să-mi transmiteți gândurile voastre :).