2016 în escapade pe ici, pe colo

Niciun comentariu

2016 - un an frumos, nu cu așa multe escapade precum 2015 dar cu momente de neuitat atât în țară cât și în străinătate. 

În speranța că vă voi inspira escapadele de anul acesta vă invit să depănăm împreună călătoriile anului 2016.

Franța - Paris, Val de Loire

Anul a debutat timid cu prima escapadă în aprilie în Franța. Am vizitat din nou Parisul de care mă îndrăgostesc de fiecare dată, însă anul acesta am avut ocazia să vizitez două dintre cele mai frumoase castele de pe Valea Loirei. V-am povestit despre ele în articolul Prima dată pe Val de Loire și v-am prezentat lista completă a castelelor de pe această frumoasă vale în Lista castelelor si obiectivelor turistice de pe Valea Loirei.

Belgia - Bruxelles, Bruges

Nu a durat prea mult până am plecat în cea de-a doua escapadă a anului. In iunie am vizitat capitala afacerilor europene Bruxelles pe care v-am descris-o în detaliu în articolul Bruxelles de la A la Z. O zi din vacanță am dedicat-o frumosului oraș Bruges care ne-a impresionat profund prin arhitectura sa dar și prin atmosfera sa boemă.


România - Cozia - Cetatea Alba Carolina - Castelul Corvinilor - Castelul de Lut din Valea Zanelor 

În luna august am profitat de weekend-ul prelungit de Sf. Maria și am vizitat mai multe obiective din a noastră țară frumoasă. Ne-a plăcut tare mult la Alba Iulia, am înnoptat la Hunedoara, am vizitat Castelul Corvinilor iar Castelul de Lut din Valea Zânelor ne-a ajutat să ne simțim ca într-un basm cu zâne bune. Despre toate puteți citi în articolul Escapadă de weekend: Mănăstirea Cozia - Cetatea Alba Iulia - Castelul Corvinilor - Castelul de Lut din Valea Zânelor.
Malta - Valetta, Mdina, Mosta, Gozo, Blue Lagoon

La început de septembrie ne-am răsfățat în Malta unde ne-a plăcut mai mult decât ne-am așteptat. Am vizitat cât a fost ziua de lungă și plajă am făcut doar prea puțin. Am mai fi stat cateva zile dar acest lucru ne-a întărit ideea că trebuie să ne întoarcem aici. V-am povestit prea puțin despre toată experiența de aici în articolele: Malta - O plimbare prin Valletta și Malta - Blue Grotto și templele megalitice Hagar Qim și Mandraja dar promit să revin cu mai multe povești de acolo.

Portugalia - Lisabona, Sintra

Anul escapadelor l-am încheiat cu mini-vacanța de 1 decembrie pe care am petrecut-o în Portugalia. Am vizitat Lisabona și frumosul oraș înțesat de castele, Sintra. O plimbare prin cartierul Belem din Lisabona vă va cuceri inevitabil dar nu trebuie să neglijați nici celelalte cartiere Baixa, Alfama sau Bairro Alto.


Escapadele lui 2016 s-au încheiat. În 2017 probabil vor fi mai puține escapade și vor fi o provocare deoarece în curând vom fi trei (vedeți cum am petrecut de Revelion cu burtică). Până atunci vă doresc un An Nou mai frumos, mai bogat, mai bun și mai plin de escapade în lumea largă.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Dragi cititori,

Aștept de la voi un comentariu referitor la articol, o idee de vacanță sau diverse sugestii, așa nu vă sfiiți să-mi transmiteți gândurile voastre :).