Site-uri și aplicații utile pentru călători

Un comentariu

Am fost întrebată de curând cum găsesc cazarea și de unde îmi iau biletele de avion, dacă merg în vacanță cu vreo agenție sau plec tot timpul pe cont propriu. Pornind de la aceste întrebări m-am gândit să scriu acest articol în care să vă spun ce site-uri consult pentru a-mi achiziționa cele necesare dar și pentru a citi recomandări despre hoteluri, obiective turistice sau restaurante. Despre agenții turistice nu pot să vă spun prea multe deoarece de obicei merg în vacanțe pe cont propriu, așa că haideți să vedem de unde îmi iau biletele, cazarea sau ce aplicații mobile mă ajută în călătoriile mele.


Booking.com

Folosesc cel mai des booking.com deoarece nu m-a dezamăgit niciodată. Îl folosesc atât pentru vacanțele în țară deși mai mult cu precădere pentru cele în străinătate. Îmi place că are foarte multe filtre pentru a putea găsi exact ce mă interesează, plătești foarte simplu iar comentariile celorlați călători mă ajută mult în alegerea cazării pe lângă fotografiile proprietății.Airbnb.com

Am descoperit de curând airbnb.com dar nu am rezervat nicio locuință momentan prin el. Îmi place că poți avea o experiență mai personală deoarece vei sta fix în casele locuitorilor din zona respectivă și vei interacționa cu aceștia, așa că următoarea cazare sigur mi-o voi achiziționa de aici.


Hotelscan.com 

Site-ul este un agregator cu toate celelalte site-uri de hoteluri și așa pot face comparații între prețurile de pe booking și alte astfel de site-uri.


Tripadvisor.com

Îl folosesc pentru a afla părerea celorlați fie despre vreun hotel, restaurant sau destinație de vacanță. Are foarte multe informații utile, îți poți seta anumite alerte pentru a primi mail atunci când scad prețurile biletelor sub un anumit nivel iar review-urile şi notele acordate de alţi turişti te vor ajuta să-ţi faci o idee asupra hotelurilor pe care să le alegi sau pe care să le eviţi.


AmFostAcolo.ro 

Îl folosesc mai mult pentru a afla opiniile celorlalți despre cazările din România.


Vola.ro 

Site-ul este un agregator pentru biletele de avion. Mi-e foarte ușor să văd astfel care este prețul biletelor în perioada aleasă pentru destinația dorită. Nu îmi iau niciodată biletele de la ei ci direct de la companiile aeriene pentru că sunt mai ieftine.


Paravion.ro

La fel ca și site-ul de mai sus paravion.ro mă ajută să îmi găsesc biletele de avion. La fel, doar consult site-ul, biletele cum v-am spus le iau direct de la compania aeriană.


Călătorește în siguranță  

Aplicația de telefon "Călătoreşte în siguranţă" îmi permite:

  • să aflu informaţii despre ţara de destinaţie: condiţii, recomandări şi alerte de călătorie, misiuni diplomatice româneşti în ţara în care călătoresc;
  • să fiu alertată în cazul în care apar situații speciale în țara în care mă aflu;
  • să aflu rapid care sunt procedurile în cazul unor incidente (accident, îmbolnăvire, pierdere de acte etc.) sau alte informaţii utile.

Moovit 

Mă ajută să mă descurc cu transportul în comun acolo unde călătoresc. Îmi spune care sunt cele mai rapide trasee pentru a ajunge la vreun obiectiv turistic și ce mijloc de transport în comun să iau.


Acestea au fost site-urile și aplicațiile care mă ajută în călătoriile mele. Tu ce site-uri și aplicații folosești?

Un comentariu :

Dragi cititori,

Aștept de la voi un comentariu referitor la articol, o idee de vacanță sau diverse sugestii, așa nu vă sfiiți să-mi transmiteți gândurile voastre :).