Phuket - plaje, valuri, soare, mare

Niciun comentariu

Phuket a fost următoarea mea oprire după vizita la Bangkok și Ayutthaya despre care v-am povestit anul trecut. Am petrecut aici 5 zile de neuitat care mi-aș fi dorit să se transforme într-o eternitate, dar orice lucru minunat se sfârșește repede.


Vizitat anual de aproximativ 3 milioane de turiști, Phuket este una dintre cele mai atractive destinații de vacanță din Asia. Turiștii au început să revină încetul cu încetul după catastrofalul tsunami care a lovit regiunea în decembrie 2004 iar astfel, Phuket a fost reconstruit încetul cu încetul și este acum ca înainte.

Plajele din Phuket

Acoperite de nisip extrem de fin (pentru mine a fost cel mai fin nisip pe care am călcat până acum, zici că era faină), sălbatice și foarte aerisite plajele din Phuket sunt o încântare. Stațiunea este preferată foarte mult de către ruși așa ca asteptați-vă să vi se vorbească în rusă :)).


Rawai, Kata, Karon sau Patong sunt doar câteva dintre frumoasele plaje din Phuket. Karon Beach este și cea lângă care am fost cazați, aflându-se la doar câțiva kilometri distanță de Patong, cea mai zgomotoasă zonă din Phuket faimoasă pentru cluburile și barurile de noapte.

Resortul Old Phuket în care am fost cazați era despărțit doar de o stradă de plajă și a fost pentru noi un colț de rai. Hotelurile nu sunt construite direct pe plajă păstrând astfel din salbăticia zonei. Resorturile luxoase contrastează totuși cu bazarurile ticsite de nimicuri și gheretele de pe stradă unde poți mânca de altfel cele mai bune fructe de mare sau fructe proapete.


Soarele aici este foarte puternic, noi am fost în luna noiembrie iar temperaturile au atins 32-35 de grade. Te poți arde foarte urșor chiar dacă este nor. Apa este foarte caldă și trebuie să aveți grijă să înotați în zonele special marcate deoarece curenții sunt foarte puternici.

Diminețile pe malul mării Andaman sunt altfel: un prosop, tu și eu, valurile spărgându-se puternic la mal și mici crabi ce se ascund rapid în nisip. Apusurile sunt spectaculoase iar marea înghite soarele încet lăsându-te cu gândul că ai petrecut o zi perfectă.


La plajă nu am stat prea mult pentru că în două dintre cele 5 zile am fost în excusii inedite despre care urmează să vă povestesc. Până atunci nu uitați să dați like și share articolului :) iar dacă aveți întrebări le aștept cu mare drag în secțiunea de comentarii.


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Dragi cititori,

Aștept de la voi un comentariu referitor la articol, o idee de vacanță sau diverse sugestii, așa nu vă sfiiți să-mi transmiteți gândurile voastre :).