Plimbare pe Sena

Niciun comentariu

Știți cu toții că Parisul este printre orașele mele preferate dar ceea ce nu sțiți este că ador să mă plimb cu vaporașul pe Sena.

Sena este exploatată la maxim, cum de altfel este și Tamisa în Londra, doar Dâmbovița noastră e lasată de izbeliște, la fel ca multe altele. Dar să revenim zic și să nu ne întristăm, poate se vor mai îmbunătăți lucrurile și pe la noi.


Ziceam că e folosită la maxim Sena, cum oare decât oferindu-ți posibilitatea de a vedea cele mai importante obiective parisiene printr-o plimbare cu vaporașul sau punându-ți la dispoziție restaurante plutitoare ce îți dau posibilitatea să iei masa într-un cadru feeric fie dimineață, prânz sau seară.

Personal știu două posibilități pe care le poți încerca și tu dacă  vrei:

BATEAUX-MOUCHES

La sfârșitul războiului, Jean Bruel, mare iubitor al Parisului, vrea să restabilească sentimentul de sărbătoare așa că se gândește să utilizeze Sena, folosită până atunci doar pentru transportul oamenilor și a bunurilor, și în scop turistic.
El inventează și produce bărci avangardiste și
moderne , 9 nave de croazieră și 6 nave-restaurant, toate din sticlă care alcătuiesc flota actuală.

Compania Bateaux Mouches a fost înființată în anul 1949, un nume care a făcut de altfel turul lumii întregi!


Îmbarcarea și debarcarea se efectuează în Port de la Conférence - Pont de l’Alma, pe malul drept al Senei. 

Concorde, Muzeul Louvre, Hôtel de Ville (primaria), Notre Dame, Muzeul Orsay, Domul Invalizilor sunt doar câteva obiective pe care le vei zări în croaziera pe Sena.VEDETTES DU PONT NEUF

Prima plimbare pe Sena cu cei de la Vedettes du Pont Neuf a avut loc mai târziu, în 1959 de pe cheiul muzeului Louvre cu un vapor din lemn cu capacitate de 30 de persoane.

Astăzi, cu o capacitate între 350 și 550 de locuri, Parisis, Europa și Hydraseine vă urează bun venit pentru o croazieră de o oră pe tot parcursul anului. Primele două, de asemenea, vă oferă posibilitatea de a descoperi Parisul în interiorul vaporului sau pe o terasă superioară.

Sisley și Henry sunt disponibile pentru o croaziere private, cu sau fără catering.


Plecând de la Muzeul Louvre și până la Catedrala Notre Dame, trecând pe la Turnul Eiffel, vei descoperi cele mai frumoase monumente din Paris la bordul acestor vapoare. Croaziera de o oră, care începe și se termină la Pont Neuf, este comentată în franceză și engleză de către un ghid carismatic.Fie că mergeți cu prima sau a doua companie prețurile (10-13 EUR/persoană), orarele de plecare și serviciile sunt asemănătoare așa ca orice ați alege veți avea parte de o experiență tare frumoasă. 
Nu uitați să ne povestiți dacă v-a plăcut :).

Pe curând!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Dragi cititori,

Aștept de la voi un comentariu referitor la articol, o idee de vacanță sau diverse sugestii, așa nu vă sfiiți să-mi transmiteți gândurile voastre :).