Londra regală - Palatul Buckingham

Niciun comentariu

Cea mai cunoscută reședință din Londra și un reper britanic, Palatul Buckingham a fost inițial reședința municipală a primului duce de Buckingham, în 1705. În 1825 vila inițială a fost transformată într-un somptuos palat, primul ocupant al acestuia fiind regina Victoria în 1837. Palatul este în prezent reședința reginei iar sălile de recepție sunt deschise publicului în timpul verii la fel ca multe alte parcuri și grădini regale din Londra.


Iată câteva dintre atracțiile palatului pe care trebuie să le ramarcați dacă ajungeți aici:

1. Schimbarea gărzii

În fiecare zi la 11.30, gărzile palatului cu uniforme roșii și căciuli înalte din blană de urs se schimbă oferind turiștilor un spectacol aparte. Gărzile mărșăluiesc de la palat până la Wellington Barracks din apropiere pe cai sau pedestru.

2. Balconul

În anumite ocazii speciale, regina și ceilalți membri ai familiei ies în balcon pentru a saluta mulțimea adunată în fața palatului

3. Galeria reginei

Galeria expune prin rotație mai multe capodopere ce fac parte din colecția regală inclusiv lucrări de Leonardo da Vinci.

4. Scara monumentală

Intrarea Ambasadorilor duce în holul principal. De aici, pe o o magnifică scară interioară, cu balustrade aurite, se ajunge la etajul 1, unde se află sălile de recepție.

5. Sala tronului

Aici sunt expuse tronurile folosite la încoronarea reginei Elisabeta și a prințului Filip.

6. Galeria Portretelor

Una dintre cele mai mari săli din palat, galeria are o boltă de sticlă și conține numeroase picturi din colecția regală, inclusiv tablouri de Rembrandt și Rubens.

7. Marea Sală de Bal

Aici se țin banchetele în onoarea șefilor de stat. Cel mai strălucitor eveniment al anului are loc în noiembrie, când 1200 de membri ai corpului diplomatic sosesc în ținute de gală.

8. Grajdurile regale

Adăpostind caii ce trag caleașca regală acestea sunt cele mai bune grajduri din Marea Britanie. În colecția de trăsuri și calești se află și Marea Caleașcă de Aur construită în 1760.Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Dragi cititori,

Aștept de la voi un comentariu referitor la articol, o idee de vacanță sau diverse sugestii, așa nu vă sfiiți să-mi transmiteți gândurile voastre :).