Le mur des je t’aime - Zidul Iubirii din Paris, Montmartre

Niciun comentariu

Pentru că suntem în luna iubirii iar astăzi este 24 februarie, sărbătoarea DRAGOBETELOR m-am gândit să mă supun trendului și să vă recomand să petreceți o zi într-un loc plin de romantism. Dacă vă întrebați unde oare, imediat veți afla și răspunsul mult așteptat. Zidul Iubirii sau Le mur des je t'aime din Paris, Montmartreacesta este locul unde poți să-i faci persoanei iubite cea mai frumoasă declarație de iubire.


Zidul Iubirii sau Le mur des je t’aime este locul de întâlnire al îndrăgostiților de pretutindeni. Aflat în Montmartre, mai precis în centrul parcului Jehan Rictusde lângă Piața Abbesses este opera lui Frédéric Baron care a vrut să ilustreze iubirea prin acest monument special.

Toate limbile celor 192 de state membre ale Organizației Națiunilor Unite sunt prezente. Limbi de circulație internațională precum franceza, engleza sau spaniola se regăsesc laolaltă pe Zidul Iubirii alături de limbi mai puțin cunoscute precum basca, catalana, kurda și altele ducând la un total de 311 declarații de iubire. Monumentul acoperă o suprafață de 40 de metri pătrati și este format din 612 plăcuțe emailate de dimensiuni 21x29.7cm.

Probabil vă întrebați dacă româna este prezentă; bineînțeles că nu putea lipsi dulcele nostru ”TE IUBESC!”. Iată totodată și alte declarații în câteva dintre limbile folosite:

Sri Lanka  - ma-ma-o-ya-ta-a-de-reï
Africa de Sud  -èk-èt -you- lif
China - wo-aï-ni
Norvegia - yeille-el-skar-deille
Japonia - daï-sou-ki aï-chi-té-i-massou

Puteți să găsiți lista completă a traducerilor, să faceți un tur virtual dar și să ascultați aceste declarații în diverse limbi și dialecte pe www.lesjetaime.com/.

Într-o lume marcată de violență și dominată de individualism, zidurile, asemenea frontierelor, au de obicei scopul să despartă oamenii sau să îi apere pe unii de alții. Din contră, Le mur des je t’aime este o legătură, un loc al reconcilierii, o oglindă care reflectă iubirea.

În încheiere vă doresc să aveți o zi frumoasă de care să vă bucurați alături de persoana iubită!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Dragi cititori,

Aștept de la voi un comentariu referitor la articol, o idee de vacanță sau diverse sugestii, așa nu vă sfiiți să-mi transmiteți gândurile voastre :).