Și-am ajuns în Timișoara

Niciun comentariu

După cum vă povesteam în articolul trecut am plecat din Tg. Jiu spre Timișoara după peripeția de la Filiași cu autocarul. Puteți găsi informații despre curse aici însă vă avertizez că trebuie să aveți răbdarea la voi deoarece drumul a durat în jur de 5 ore însă a fost foarte frumos deoarece am trecut prin defileul Jiului.

Timișoara ni s-a părut un oraș frumos, verde, puțin agitat și gata să-și primească vizitatorii oricând. Dacă ajungeți aici trebuie să mergeți neapărat în Piața Victoriei, să savurați un ceai sau o cafea într-o dimineață însorită la una dintre terasele ce împânzesc zona și să admirați minunățiile arhitecturale ce vă înconjoară.
--- Catedrala Mitropolitană ---

O să vă atragă privirile Catedrala Mitropolitană care este de altfel și simbolul orașului.

A fost construită între anii 1936 și 1941 și este în prezent cea mai înaltă biserică din România având 90.5m înălțime.

Oriunde ți-ai ridica privirea vei descoperi o clădire încărcată de istorie care te va intriga și te va invita să încerci să afli mai multe despre acest oraș.

--- Palatul Széchenyi ---

--- Palatul Dauerbach ---
--- Domul Romano-Catolic și Statuia Sfânta Treime ---
--- Podul Decebal și Palatul Neptun ---
--- Ceasul floral ---
Dacă îți dorești să fii înconjurat de natură îți recomand să mergi în Parcul Rozelor, în Parcul Central sau în Parcul Botanic. O să găsești aici liniște și vei putea să stai pe o bancă pentru a citi o carte sau pur și simplu pentru a asculta ciripitul păsărelelor. Dacă încă te simți copil poți merge în Parcul Copiilor :) .

Nu îmi sunt de ajuns nici imaginile și nici cuvintele pentru a descrie acest frumos oraș în care aș vrea să mă întorc și acum. Am găsit aici o listă a tuturor obiectivelor turistice și mi-am dat seama că timpul petrecut nu a fost suficient de aceea sper să revin cât mai curând.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Dragi cititori,

Aștept de la voi un comentariu referitor la articol, o idee de vacanță sau diverse sugestii, așa nu vă sfiiți să-mi transmiteți gândurile voastre :).