Orașul lui Brâncuși: Din seria Tg. Jiu - Timișoara - Sibiu – Sighișoara

Niciun comentariu


Studentă fiind și având la momentul respectiv(2010) mai mult timp liber decât acum :D ne-am propus (eu și prietenul meu) să mergem o săptămână prin țară și ne-am hotărât să ne oprim în următoarele orașe: Tg. Jiu, Timișoara, Sibiu, Sighișoara.

Zis și făcut…ne-am rezervat camere în fiecare oraș astfel : Tg. Jiu o noapte; Timișoara, Sibiu, Sighișoara câte două nopți în fiecare oraș. Am calculat înainte cât timp vrem să petrecem în fiecare oraș, ce vrem să vizităm și ce trenuri putem lua pentru a ajunge la următoarea destinație.

După cum spuneam primul stop a fost Tg. Jiu deoarece vroiam să vedem operele lui Brâncuși și ne-am gândit că e un bun punct de oprire mai ales că pană la Timișoara din București faci cu trenul o eternitate. Am luat trenul din București cu destinația Tg. Jiu numai că trebuia să-l schimbăm la Filiași. Cum între trenuri aveam în jur de 40 de minute nu ne-am gândit că vom avea probleme… însă…surpriză…am reușit să ajungem cu vreo 50 de minute mai târziu în ”gară” la Filiași. Spun ”gară” pentru că arată ca o clădire părăsită în care de abia vezi picior de om. Când ajungem în stație vedem totuși un tren pe cealaltă linie pe care scria Tg. Jiu. Gândindu-ne că este trenul nostru ne urcăm rapid în el. Din fericire întâlnim un călător (cred că erau 10 în tot trenul) si îl întrebăm dacă trenul ajunge la Tg. Jiu…care credeți că a fost răspunsul său?…ați ghicit…trenul venea de la Tg. Jiu și mergea spre Craiova. În acel moment ne-am întors rapid și am coborât deși trenul începuse să se pună în mișcare. Am avut noroc…pentru că altfel am fi ajuns la Craiova :). Dar stați…povestea nu s-a terminat…următorul tren venea peste vreo 6 ore…deci ”numai bine”.

Întrebăm în gară dacă există alt mijloc de a ajunge și aflăm că ar trece niște microbuze care vin de la Craiova…măcar veneau mai repede decât trenul, așa că mergem la presupusa stație unde trebuiau să oprească. În stație tot felul de indivizi care încercau să ne facă un favor…ne duceau ei cu mașina personală contra modestei sume de 100 RON. Am stat și am așteptat cred că vreo oră și până la urmă am reușit să ne urcăm într-un microbuz care ne-a dus la Tg. Jiu…

De aici am plecat către Timișoara cu un autocar…pt că nu am mai vrut să avem astfel de surprize și am luat mai departe doar trenuri directe :D …

Ne-a ajuns pe deplin ziua pe care ne-am rezervat-o  să vizităm tot orașul...însă e păcat că nu se exploatează mai mult moștenirea pe care ne-a lăsat-o Brâncuși.

Despre următoarele opriri vă povestesc mai multe în articolele viitoare.

--- Masa Tăcerii ---
 
--- Poarta Sărutului și Aleea Scaunelor ---

--- Coloana Infinitului ---


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Dragi cititori,

Aștept de la voi un comentariu referitor la articol, o idee de vacanță sau diverse sugestii, așa nu vă sfiiți să-mi transmiteți gândurile voastre :).