Slănic Prahova - orașul meu natal

Niciun comentariu

M-am gândit că am început să scriu acest blog de călătorii și că ar fi trebuit să încep cu orașul meu natal, Slănic Prahova, care este de altfel și stațiune balneo-climaterică.

Deși este un orășel foarte mic îți poate oferi spun eu, distracția necesară pentru un weekend.
Pentru a ajunge din București ai trei opțiuni:
- cu mașina personală ruta DN1 - centura Ploiești - Păulești - Plopeni - Slănic (~1.5h)
- cu microbuzul  ruta București - Slănic - București (circula doar sâmbăta și duminica: plecări București 8:00 și 14:10 ; plecări Slănic 11.15 și 17:45) - dar trebuie să vă interesați și să vă faceți rezervări din timp. Microbuzul pleacă din București de la Gara de Nord de lângă Muzeul CFR și ajunge în Slănic în stația de lângă parcul central făcând în jur de 1.5h - 2h.
- cu trenul (puteți verifica mersul trenurilor pe http://www.transferoviarcalatori.ro/).

Ca și obiective turistice te-aș sfătui să mergi în Mina Unirea ce are o adâncime de 208 m și unde poți admira bustul sculptat în sare al lui Burebista, iar în “Sala Genezei” poți vizita sculpturile în sare reprezentându-i pe doi mari conducători, Decebal și Traian, înconjurați de elemente specifice popoarelor lor. De asemenea, vizitatorii pot admira un basorelief, marele domnitor Mihai Viteazul și bustul sculptat în sare al “luceafărului” poeziei românești, Mihai Eminescu. Tot în mină poți întreprinde câteva activități sportive precum fotbal, tenis, volei etc.
Ai grijă că temperatura este constantă de 12°C așa că atunci când vei coborî te sfătuiesc să ai cu tine o jachetă.

Dacă dorești totuși să stai la plajă sau să înoți poți merge la ștrandurile cu apă sărată ”Baia Baciului”, ”Baia Roșie” sau ”Baia Verde”. Personal ți-aș recomanda primul ștrand deoarece este cel mai mare și este cel mai ok amenajat. Cel de-al treilea are în schimb cea mai mare concentrație de sare.

Dacă ești pasionat de natură poți să te plimbi în natură pe dealurile ce străjuiesc orașul. Poți face o incursiune până la Piatra Verde (cariera din tuf vulcanic), la Fântâna Rece sau pădurea de brazi.

Legat de cazare, poți găsi diverse pensiuni și hoteluri atât pe http://www.booking.com cât și pe alte site-uri de turism.

În zonă, mai poți vizita mănăstirile Ghighiu, Zamfira, Crasna, Cheia, Suzana sau stațiunea apropiată Cheia. 

Pentru un weekend eu zic că merită să încerci această destinație; pentru mine e cel mai frumos loc de pe pământ pentru că este ”acasă” :).

--- Vedere asupra orașului ---

Fotografia ilustrează o vedere asupra orașului de pe colinele care se afla deasupra Minei Unirea.

PS:
Voi încerca să adun mai multe fotografii poate te conving ;).
Până atunci vei găsi mai multe parcurgând articolele de mai jos:

http://slanic.ro
http://www.salrom.ro/slanic-prahova-baza-turistica.php
http://statiunea-slanic.ro/
http://amfostacolo.ro/hotel.php?d=salina-unirea-slanic-prahova--slanic&id=2677

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Dragi cititori,

Aștept de la voi un comentariu referitor la articol, o idee de vacanță sau diverse sugestii, așa nu vă sfiiți să-mi transmiteți gândurile voastre :).